Цитати за думите

В тази категория има 2493 цитата, подредени в 250 страници.

Колкото повече умения изисква една работа, толкова по-голяма е вероятността тя да изисква преквалификация, за да се извършва. С други думи: колкото по-висока е вашата квалификация, толкова повече шансове имате да станете професионално неспособни.
Гай Стендинг

Разговорът не са само думи, това са възгледи, усмивки, паузи между думите.
Аника Тор

Целият човешки живот може да се изрази в две думи: среща и раздяла.
Нагиб Махфуз

И на думи, и на дела, един от най-големите безделници на всички времена беше Джон Ленън. В песните му виждаме повтарящи се защити, че просто лежи и не прави нищо.
Том Ходжкинсън

Всеки от нас е имал опит други да реагират на нас; често изглежда, че няма логика в това. Но всъщност хората улавят нашата фина енергия и дори да не могат да я видят или изразят с думи, те я усещат и подсъзнателно знаят. Те гласуват за, не или може би според качествата и силата на енергията, която излъчваме.
Стюарт Уайлд

Любовта е само дума. Звук. Асоциацията с конкретно чувство е условна, несъизмерима и в крайна сметка безсмислена.
Хю Лори

Има думи, които е задължително да се кажат на глас.
Рейчъл Уорд

Бих се почувствал пропилян и изгорен, като загубих времето и тялото си, енергията си, думите и душата си.
Нед Визини

Съществуват някои мистерии, че реалният свят е конструиран от човешкия ум, тъй като нашите пътища се управляват от изкуствените категории, в които поставяме по същество недиференцирани неща, неща, по-слаби от нашите думи за тях.
Джийн Улф

Човекът с лидерски калибър ще работи, докато другите губят време, ще учи, докато другите спят, ще се моли, докато другите играят. Няма да има място за свободни или мързеливи навици в думи или мисли, дела или облекло. Той ще спазва войнишка дисциплина, диета и поведение, за да може да води добра война.
Осуалд Сандърс