Нови цитати

Тук ще намерите най-новите цитати, мъдрости, поговорки, пословици, сентенции, афоризми и всякакви други мисли на популярни автори, велики личности, литературни и филмови герои, които са добавени в сайта. В тази категория има 10000 цитата, подредени в 1000 страници.

Страшно е човек да срещне истината.
Леонид Андреев

Кой казва, че никога не се страхувам? Разбира се, че ме е страх. Не можете да имате смелост без страх, точно както можете да имате лъч светлина без сенки. ... Някои неща са плашещи и само глупакът не би се страхувал от тях. ... Смелостта е чувство на страх и лице в лице с него.
Джонатан Оксиър

Аз се оплаках, че там говорят на друг език, но той каза, че просто трябва да научиш този език - това не е проблем.
Ричард Файнман

Ако знаехме какво са преминали хората, тяхната мъка и страдание, нямаше да съдим толкова бързо.
Ники Гамбъл

Перата не са силно специализирана характеристика на птиците; те се срещат практически във всички месоядни динозаври.
Нийл Шубин

Това, което винаги е правило Клинтънови велики политици и по-добри хора, е непреклонният им ангажимент за разширяване на средната класа за всички.
Джеймс Карвил

Изпращахме съобщения от точно тринадесет минути, задавахме произволни въпроси, опитвахме се да разберем дали познаваме някой от същите хора или харесвахме един и същ вид музика - обичайният процес на интервю, през който се опитвате да си намеря работата като гадже.
Джейсън Рейнолдс

Да, по отношение на скоростта и качеството на усвояване на нов материал не можем да сравняваме с децата. Но това не ни пречи да се чувстваме горди от техните успехи, които те постигат, заставайки на нашите рамене. И колкото по-високо израстваме самите ние, толкова по-широки хоризонти ще се отварят пред децата ни.
Глен Доман

Ако искаме да анализираме какво означава мода днес, тогава трябва да обхванем случващото се в много широка област – политически, икономически, социални – и да го поставим в контекста на глобализацията, в която съществуваме от началото на новата хилядолетие.
Ковадонга О'Шей

- Упражнението е изключително добро за сърцето, - отговори Хендерсън. От дрехите му потекоха потоци вода. - Както и да имаш някой, за когото бие.
Джулия Стюарт