Цитати за избора

В тази категория има 1585 цитата, подредени в 159 страници.

Храните, които избираме, имат значение.
Майкъл Грегър

Интересно как избираме обекти, към които насочваме погледът си?
Алберт Санчес Пиньол

Побутване, както ще използваме термина, е всеки аспект от архитектурата на избора, който променя поведението на хората по предвидим начин, без да забранява каквито и да било опции или да променя значително техните икономически стимули.
Ричард Тейлър

Тайната на хюга се крие в това да обръщаме внимание на ритъма на нашето ежедневие, хората, с които избираме да прекарваме време, нещата, които използваме, и дейностите, които предприемаме, които дават стойност и смисъл на живота.
Луиза Томсън Бритс

В медицината обаче никога нищо не се знае със сигурност - ние постоянно сравняваме вероятностите и почти никога не можем уверено да твърдим до какво ще доведе този или онзи избор.
Хенри Марш

Винаги избирайте избора, който ви плаши най-много, защото това е този, който ще изисква най-много от вас.
Каролайн Мис

Свободата на избор е дадена на всеки.
Анатолий Некрасов

Истинската мисъл е преди физическа. Това е мисленето зад мисленето, отговорно за всички истински последващи избори, които правим в света. Мислене, което не зависи от линейната дедукция, но се движи бързо като мълния, създавайки връзки на различни нива, обединявайки ги.
Ибън Алегзандър

Винаги се доверявайте на ближния си. И винаги режете картите. Винаги се доверявайте на Бог. И винаги строете къщата си на високо. Винаги обичай ближния си. И винаги избирайте добър квартал за живеене.
Робърт Фулам

Те казват, че държавата не трябва да налага на своите граждани предпочитан начин на живот, но трябва да ги остави възможно най-свободни да избират собствените си ценности и цели, съобразени с подобна свобода за другите.
Майкъл Сандел