Цитати с поуки и съвети

В тази категория има 1130 цитата, подредени в 113 страници.

Целта на научната докторска степен е да има оригинална идея. Тези, които не могат, често се наричат техници. Техникът е в състояние да следва протокол, но не може да мисли отвъд него. Най-добрите докторанти преминават от техник към учен за по-малко от няколко години. Най-лошите никога не правят този скок. Някои съветници осъзнават това рано и съветват тези студенти скоро да напуснат науката. Други съветници им позволяват сами да стигнат до тази точка.
Уайки Уанг

Полезен съм на по-младите артисти със съветите и критиките, които им давам.
Хауърд Пайл

Болните се нуждаят от учители, а не от лекари, от здравни училища, а не от болници, от обучение, а не от лечение, от образование за правилен начин на живот, а не от обучение на болния навик. И те, и техните съветници трябва да се отърват от идеята за лечение и практиките, изградени върху нея.
Хърбърт Шелтън

Миналото не е добро за съветниците, защото не познава настоящето.
Александър Бушков

Мисля, че голямата трагедия на Кубинската революция беше, че тя стана зависима от Съветския съюз и стана зависима от Съветския съюз при един много реакционен бюрократичен режим, воден от Леонид Брежнев.
Тарик Али

Винаги съм бил най-добрият съветник за себе си.
Хари Харисън

Защото съветите на шега понякога са по-полезни от най-сериозното учене.
Балтасар Грасиан

Джедаите се оковават във вериги на послушание: подчинение на Съвета на джедаите; подчинение на техните Господари; подчинение на републиката. Тези, които следват светлата страна, дори вярват, че трябва да се подчинят на Силата. Те са просто инструменти на неговата воля, роби на по-голямо добро.
Дрю Карпишин

Няма нищо по-мощно и по-опасно от нашите желания и затова ето моят съвет към вас: никога не си пожелавайте нещо, което не може да се сбъдне. Неизпълнените желания обикновено завършват с катастрофа.
Лиз Бразуел

По странен начин очаквах Русия да стане по-скоро Америка, тъй като Съветският съюз се разпадна, но обратното е вярно. Америка стана по-скоро като Русия: клептократично общество.
Гари Щейнгарт