Цитати за сърцето

В тази категория има 2425 цитата, подредени в 243 страници.

Опитът да говориш от сърце и да бъдеш взет сериозно изгражда психическата архитектура, която поддържа способността да се носи живот.
Нанси Макуилямс

Възхищавам се на онези, които с искрено сърце приемат мъченическата смърт на своите близки. Но още по-добре разбирам онези, които искат да ги спасят на всяка цена.
Лейла Слимани

Нейното присъствие е като биенето на сърцето. Усещам кожата й върху моята, електрони и молекули се поглеждат, докато парчета от нея станат мен.
Ерика Суайлър

Тя притисна една-единствена мека целувка към сърцето му, без да подозира, че току-що й я е дал.
Кресли Коул

Дейви, няма по-важно място на земята за теб. Ти си моят дъх, моята светлина, ти си този, към когото лети сърцето ми.
Джесика Брокмол

Винаги съм предпочитал луд пред глупав. Глупавото може да ти разбие сърцето.
Карин Слотър

Никой не се ражда с ненавист към друг човек заради цвета на кожата, произход или религия. Хората се учат да ненавиждат, и ако могат да се научат да ненавиждат, нужно е да се стараят да на научат на любов, понеже любовта е много по-близка до човешкото сърце.
Нелсън Мандела

Сърцето не заменя главата, но то трябва да й се подчинява.
Клайв Стейпълс Луис

Няма нищо по-красиво от спящ мъж, когото обичаш с цялото си сърце и душа.
Одри Карлан

Мислех си, че няма къде другаде във вселената, където бих предпочел да бъда в този момент... Няма къде другаде да си представя, че искам да бъда, освен тук в тази кола, с това момиче, на този път, слушайки тази песен. Ако тя разбие сърцето ми, без значение през какъв ад ме подложи, мога да кажа, че си е струвало, само заради момента. През прозореца е мъгла и всичко, което наистина чувам, е косата на това момиче да се развява на вятъра и може би, ако караме достатъчно бързо, Вселената ще изгуби следите ни и ще забрави да ни залепи някъде другаде.
Роб Шефийлд