Цитати за сърцето

В тази категория има 2784 цитата, подредени в 279 страници.

Това, което консумираме, е не само това, което влагаме в тялото си, но това, което влагаме в сърцето и съзнанието си. Яжте разумно.
Барбара Де Анджелис

Понякога цялото разбито сърце е било торба с лайна и малък огън.
Британи Чери

Който не е бил комунист на двадесет няма сърце, а който остане комунист на тридесет няма мозък.
Михаил Велер

Всеки път, когато те погледна, сърцето ми прелива от нежност.
Виктория Платова

Докато устата обвинява, сърцето оправдава.
Алфред дьо Мюсе

Измяната се заражда в сърцето преди тя де се прояви в действие.
Джонатан Суифт

Студът не им пречи. Нашите спомени са много по-силни и по-трайни, отколкото си мислите. Такова е и сърцето ни.
Йоко Огава

Във всички медитативни традиции по света визуализациите и образите се използват за призоваване на определени качества на ума и сърцето.
Джон Кабат-Зин

Нещата се губят. Ключове, документи, часовник, игра на покер, повод или съдебно дело. Но можете също така да си позволите да губите време или дори главата си. Различното е да се изгубиш. Винаги става дума за себе си и сърцето ти, кого обичаш и кого си обичал. Дори не забелязваш, когато един ден внезапно някои неща оставят място за други и не можеш да обясниш как точно се е случило.
Сара Ратаро

Той те видя хвърлен в река на живота, която не си поискал. Той те видя предадена от тези, които обичаш. Той те видя с тяло, което се разболява и сърце, което отслабва. Той те видя в твоята собствена градина с възли дървета и спящи приятели. Той те видя да се взираш в ямата на собствените си неуспехи и в устата на собствения си гроб. Той те видя в твоята собствена Гетсиманска градина и не искаше да си сам... Той предпочете да отиде в ада за теб, отколкото в рая без теб.
Макс Лукадо