Цитати за личността

В тази категория има 874 цитата, подредени в 88 страници.

Пътуването към това да станеш психически добър спортист е до голяма степен пътуване на личностно развитие.
Мат Фицджералд

Отпадналите, които се тълпяха при Исус, когато живееше на земята, вече не се чувстват добре дошли. Как Исус, единствената съвършена личност в историята, успя да привлече прословутите несъвършени? И какво ни пречи да следваме неговите стъпки днес?
Филип Янси

Съюзът на двама души е толкова по-силен, колкото по-силен всеки от тях уважава себе си като личност.
Йеспер Юл

Това често се случва с поетите: когато ги превеждат, преводачите също се разпростират и колкото по-изразителна е личността на самия преводач, толкова повече защитава преведените от нея автори.
Корней Чуковски

Всеки иска да бъде личност. Облечете се по различен начин, подстрижете се по свой начин, научете специален жаргон - и всичко, за да станете личност. Но има твърде много числа, за да се отгатне в тази лотария. Колкото повече всеки се стреми да стане личност, толкова повече всички си приличат.
Ерик Богосян

...приспособимостта в морално деформирано общество деформира личността... Но деформацията е обратим процес.
Анатолий Рибаков

Бъди личност... или умри!
Том Питърс

Вие сте единственият проблем, който някога ще имате, и вие сте единственото решение. Промяната е неизбежна, личностното израстване винаги е лично решение.
Боб Проктър

Някои форми на измама могат да станат по-трудни за практикуване благодарение на увеличената наличност на много видове данни, включително репутация и записи, или обнародването на силни епистемични норми и култура на рационалност.
Ник Бостром

Казват, че се проявяваш като личност само в общуването с други хора. Ако нямаше други хора, нямаше да ви има и вас, защото това, което правите - и това сте вие - придобива смисъл само във връзка с други хора.
Робърт Пен Уорън