Цитати за времето

В тази категория има 6769 цитата, подредени в 677 страници.

...как става така, че отнема толкова време, за да отгледаш човешко дете? С изключение на може би един или два кита, ние имаме най-дългото детство на планетата.
Джон Медина

По-късните творби са по-добри, защото отнема много време в архитектурата, за да узрее. И е необходимо много дисциплина, за да изпитате всичко, което се променя около вас.
Сантяго Калатрава

Когато се посветите на пътя на бодхисатва, пътя на помагане на другите, се чувствате така, сякаш сте го правили преди и сте го правили през цялото време. Това е като да живеете според наследството си или да поемете бизнеса на родителите си. Чувствате, че има нещо съвсем естествено и правилно в това.
Чогям Трунгпа

Правовата държава е химера. От древни времена съществува само едно право - правото на по-силният.
Гийом Мюсо

И небето беше кръв. Небето беше време. Небето беше минало.
Робърт Бийти

Той отказа да мисли за нея или когато го направи, бързо се сети за нещо друго, което да прогони нейния образ от съзнанието му. След известно време той забрави как изглежда тя, освен в сънищата.
Нанси Фармър

Във времена, подобни на това, моето племе не се сражава - ние ораторстваме!
Рансъм Ригс

Времето е разтегливо понятие. Ако пожелаеш, то винаги ще се намери.
Жан-Кристоф Гранже

Не се страхувай да бъдеш наранена. По-добре е отколкото никога да не изпиташ нещо, което да те разтресе из основи. Дори временната радост е по-добре от нищо. Страх те е да не те наранят, както мен ме е страх да умра. Това не означава, че няма да изживея пълноценно всеки ден.
Ви Кийланд

И на думи, и на дела, един от най-големите безделници на всички времена беше Джон Ленън. В песните му виждаме повтарящи се защити, че просто лежи и не прави нищо.
Том Ходжкинсън