Цитати за очите

В тази категория има 1616 цитата, подредени в 162 страници.

В очите на подрастващите критиката, а не похвалата на учителя, служи като положителна оценка на техните способности. Учителят, който е похвалил детето, без да знае, му дава да разбере: ученикът е достигнал границата на вродените си способности. Но критичният учител дава на ученика посланието, че е в състояние да постигне повече.
По Бронсън

...тя носи една торба, а той с благодарност помъква тежки дисаги – защото натовареният човек може да се унесе в усилията си, за забрави мислите си и така да се освободи от чувството за несигурност. Несигурност за живота, за това, което предстои, за самия себе си; а сега и за Рагнхейд, това момиче с каменно сивите очи, върха на езика, гърдите, необяснимо привлекателно със своята надменност и хладина, студенина на замръзнало море; защо ми трябваше да се прехласна по един къс лед?
Йон Калман Стефансон

Не избягвайте контакт със страданието и не затваряйте очи преди страданието. Не губете съзнанието за съществуването на страдание в живота на света. Намерете начини да бъдете с тези, които страдат с всички средства, включително личен контакт и посещения, изображения, звуци. Чрез такива средства... събудете себе си и другите за реалността на страданието в света. Ако се докоснем до страданието на света и сме трогнати от това страдание, можем да излезем напред, за да помогнем на хората, които страдат.
Тик Нят Хан

Затвори очи и си спомни нещата. Понякога е добре да го направиш.
Сали Грийн

На всички нас толкова ни харесва да вярваме в истината, че ние охотно затваряме очите си за истината.
Джон Вердън

Да остарееш добре означава да се отървеш от тръните, които нараняват душата, да се примириш със собственото си минало. И съвсем не за да изглеждате по-добре в очите на другите хора или да измамите себе си, а просто защото това наистина е най-добрият начин да посрещнете старостта.
Максим Чатам

Страхувам се да видя как тези топли очи ще замръзнат, как лятото в тях ще бъде заменено от зимата.
Джазмин Варга

Интересно, на каква възраст човек най-накрая е способен сам да се погледне в очите?
Дина Рубина

Затворих очи. Какво става там. Какво се върти там, какво плува през болката като сляпа риба завинаги и завинаги. Каквото живее там, каквото остава. Това, което се обновява, поддържа любовта и болката живи. Любовта е речното корито, което изпълва с болка. Изпълва се със сълзи всеки ден.
Питър Хелър

Очите на приятеля му бяха влажни и тъмни и в тях той виждаше малките правоъгълни снимки на себе си, които беше гледал хиляди пъти.
Карсън Маккълърс