Разни цитати, мисли и мъдрости

В тази категория има 110065 цитата, подредени в 11007 страници.

Положително въздействие произтича от нашето признание, че сме сгрешили или мисленето ни е било погрешно. "Аз сгреших" са две малки думи, които могат да помогнат за подобряване на собственото ни положително отношение.
Рич Девос

Демокрацията е повече от форма на управление - това е преди всичко начин на съвместен живот, на общо споделен опит.
Джон Дюи

Патерицата е крилото на куция.
Витко Бабаков

Молитвата изречена от все сърце и душа към Бога, с цел да помогнете на болен човек, е много по-силна от всички пари и лекарства на света!
Росен Марков

Автомобилът не е лукс, а трамвай "Желание".
Генадий Малкин

Вятърът закачливо подушваше табелата на входа на селото. Знакът беше регулируем и гласеше: "Намали скороста! Ние сме само 33".
Джулия Стюарт

Зад всеки циничен (или просто некомпетентен) банков ръководител и търговец стои икономист, който ги уверява (и нас) от позицията на неоспорим интелектуален авторитет, че техните действия са обществено полезни и в никакъв случай не трябва да бъдат обект на колективен надзор.
Тони Джъд

Какво е реалността? Ако вземем предвид това, което усещаме, помирисваме, вкусим и виждаме, тогава "реалността" е не повече от електрическите импулси, които нашият мозък интерпретира. Ние имаме достъп до физическия свят само чрез сетивата.
Кая Нурденген

За разлика от думата "комунист", която винаги означаваше програма, думата "социалист" беше предимно аналитична и критична.
Ерик Хобсбом

Въображението, чувството за престиж винаги господстват в нашите отношения с "другите".
Морис Мерло-Понти