Александър Глог - Цитати

В тази категория има 54 цитата, подредени в 6 страници.

- Убивал ли си феникс, някога?
- Не, те винаги се прераждат, невъзможно е.
- Такова е и моето сърце. Колкото и пъти да го убиваш, то ще се прероди и пак, ще те обича!
Александър Глог

Мъжете са като децата. Никога не порастват и никога не разбират.
Александър Глог

- Любовниците рано или късно ни изоставят. След, тях има още. Аз не мога да разбера, какъв е смисълът, след като се връщам при мъжът ми всяка нощ?
- Просто не се връщай там, където не си оценена. Мястото на жената е в прегръдките на истински мъж, не на страхливци.
Александър Глог

През ситото на живота Ви, преминават само истинските и стойностни хора. С времето всички други изчезват, поради незначителни причини.
Александър Глог

Не знам как се влюбих. Не усетих как почнах да го сънувам и как през пет минути му звънях по телефона, като лудо влюбена тинейджърка, а бях жена. Оставах го да ме разиграва на малкия си пръст. В дните, когато не ми вдигаше телефона, си мислех най-лошото, че съм му станала безинтересна, аз му дадох всичко, което имам. Нямаше какво повече да му предложа. Седнах на пода и заплаках. Осъзнах се след няколко часа и реших, че е време да си взема всичко обратно, най-вече болката и сълзите. Мъжете не обичат толкова силно, колкото ревнуват. Ще го накарам да си плати, било то и в ревност.
Александър Глог

Винаги съм чужда, независимо, че ми казват, че ме обичат. Те обичат тялото ми, не мен. Харесват това да бъда в леглата им, но не и в сърцата им. Не е вярно, че давам само тялото си, аз взимах душите им след това и самочувствието им. Никой мъж, не го разбра. Всеки виждаше в мен жената за една нощ, а аз почнах да виждам във тях псета, които лаят срещу всичко, но не виждах мъже, само страхливи момчета.
Александър Глог

Не съм обичал някой или нещо, повече от нея. До последно не вярвах, че, ще обичам някоя жена така. Тя не е коя да е, беше моята. Да, беше. Губил съм много неща, но, нейните очи, останаха в съзнанието ми, а тя самата си беше направила частен хотел в сърцето ми и тя го обитаваше, цялото.
Александър Глог

Има жени, които не са за теб.
Има жени, които никога няма да те обичат, но вместо теб, ще обичат обувките си на високи токчета. Ще треперят за чантата си и внимателно, ще изберат в каква кола , ще се качат, било то и такси.
Има и такива жени, които няма да те докоснат с нежност, когато ги черпиш питие, дори няма да те погледнат. Това е надменност, вулгарност и чиста наглост, но ти не се притеснявай, има и такива жени... неблагодарни за нищо.
Има и жени, които са като скъпи обици. Красиви са, но цената не винаги отговаря на истинската им стойност.
Има и жени, които ще те топлят само една вечер и после, ще си заминат и вечерта е нямала смисъл.
Има и жени, които, ще те командват, но те не те обичат, те обичат себе си.
Има и жени, които са истински. Жени, които знаят какво искат, знаят как да го постигнат и го постигат с труд. Жени които са достатъчно умни и възпитани в обществото и истински мръсници в леглото.
Има и жени, които като те погледнат и от очите им има решителност и сигурност, която ти сам няма как да си дадеш.
Има и жени, които просто, ще гледат, как губиш любовта им, но не биха те спрели, те ценят свободата и решенията ти.
Има и жени, които ще плачат на рамото ти, има и такива, които никога не биха позволили да видиш сълзите им.
Има жени, които не са за теб. Тези, които не са истински.
Жените са като науката: трудно се разбират.
Александър Глог

Ако загубите себе си в търсене, значи сте загубили всичко.
Александър Глог

Баба ми един път ми каза:
- Мария, аз живеех по времена в които, никой не наричаше любовта, уличница. А, Вие сега, какво правите с нея? Само я лъжете и си я подхвърляте едни на други. Вие я направихте уличница, а аз си спомням как беше престижно да вървиш с нея, въплътена в човекът до теб.
Александър Глог