Популярни цитати

Тук ще намерите най-популярните цитати, които са добавени в сайта. В тази категория има 1000 цитата, подредени в 100 страници.

Търсете всичко в себе си - и сили, и увереност, и... вина.
Зигмунд Фройд

Прави това, което ти се иска. Защото при всички случаи ще те критикуват. Ще те ругаят, и ако си го направил, и защото не си го направил.
Елинор Рузвелт

Има хора, които продължават да броят: колко жени са завладели, колко мъже са завладели. Ако се интересуваш от завоеванието, не се интересуваш от любовта. И когато бавно, бавно животът започва да се изплъзва от ръцете ти, когато смъртта започне да чука на вратата ти, се плашиш. Внезапно осъзнаваш, че си изпуснал нещо красиво.
Любовта е едно от най-великите изживявания в живота и много я пропускат. Може да се размножават, да възпроизвеждат деца, може да са се оженили много пъти, но любовта е изцяло друг феномен. Има нужда от голяма чувствителност, има нужда от душа.
Ошо

По-добре да си гладен, а да не ядеш какво да е, и по-добре е да си сам, отколкото да е с кого да е.
Омар Хаям

Не искай много от живота, а само това, дека за теб е определено и драснато. На другото не ке можеш да му платиш цената!
Ванга

Ръка, която дава - не обеднява. Сърце, което обича - не остарява!
Карло Колоди

Този, който може да е щастлив, когато живее и в самота, е истинска личност. Ако твоето щастие зависи от други, ти не си свободен, ти си роб.
Ошо

Не приемай нищо лично. Хората не правят нищо заради теб. Ти не си център на тяхната Вселена. Ти си център единствено на собствения си живот. Това, което хората казват или правят, е проекция на собствената им реалност. Когато не приемаш нищо лично, когато проумееш, че животът на другите е резултат от техния избор, тогава ти имаш имунитет срещу мнението и действията на другите и няма да станеш жертва на ненужно страдание...
Дон Мигел Руис

Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.
Атанас Буров

Самоиронията е най-красноречивият белег на самочувствие.
"Белезите на страстта", Силвия Кристъл