Цитати за мъжете

В тази категория има 1317 цитата, подредени в 132 страници.

Момчето убива своите родители, а след това иска от съдя снизхождение, тъй като той е сирак. Ако някой страда в такива ситуации, със сигурност не е мениджър.
Гай Кавазаки

Тя обаче не можеше да каже това на сина си, защото Ноа беше човек, който беше учил, работил и се опитваше да се измъкне от тяхната улица и той смяташе, че всички мъже, които не са го направили, не са много умни, или. Той нямаше да разбере. Синът й не можеше да изпита състрадание към онези, които не опитаха.
Мин Джин Ли

...този деветдесет и пет годишен мъж дойде на преход на двадесет и пет мили над планината. Знаеш ли защо може да го направи? Защото никой никога не му е казал, че не може. Никой никога не му е казал, че трябва да умре някъде в старчески дом. Вие отговаряте на собствените си очаквания...
Кристофър Макдугъл

Всички знаеха, че грехът на Содом се наказва със смърт, че е грях срещу самия Господ Бог. Ето защо мъдрите лидери на Венецианската република силно насърчаваха местните проститутки да показват голите си гърди публично, напомняйки на мъжете къде се крият истинските радости.
Кристи Филипс

Исках моят строг млад мъж да ме събере отново, белязана, но здрава. Но вече бях цяла. Бях Елизабет, цяла, дори и да бях сама Елизабет. Знанието за това ми даде сила. Изправих рамене. Не бих погледнал назад. не бих съжалявал. Той ми се усмихна и притисна пръсти към устните си за сбогом. Тогава се обърнах и тръгнах към света отгоре и към зората.
С. Джей-Джоунс

Някои мъже не търсят нищо логично, като пари. Те не могат да бъдат закупени, тормозени, аргументирани или договаряни. Някои мъже просто искат да гледат как светът изгаря.
Кристофър Нолан

Мъжете ме поставят на пиедестал, след което никога не идват на гости.
Шарън Стоун

Мнозинството мъже не умеят да си избират съдба.
Анри Троая

Целият ми живот се състоеше от незавършени маршрути, раздели с мъже, които си тръгнаха без да се сбогуват, планове, заровени под разрешителни и закони, приети в паника.
Уенди Гера

Мъжествените и женските роли не са биологично фиксирани, а социално конструирани.
Джудит Бътлър