Цитати за морала

В тази категория има 1320 цитата, подредени в 132 страници.

Философията ни учи да понасяме хладнокръвно нещастията на ближните си, науката обяснява моралното чувство като секреция на захар, но изкуството е това, което превръща живота на всеки граждани в свято тайнство.
Оскар Уайлд

Прави каквото искаш, стига да не накърняваш правото на някой друг да постъпва по същия начин -това е определението за морално поведение.
Уейн Дайър

Във Франция няма зима, няма лято и няма морал. За сметка на тези недостатъци е прекрасна страна.
Марк Твен

Понякога необходимостта и отчаянието толкова променят моралния ни характер, че не разпознаваме себе си.
Шанел Клийтън

Ако съдим за морала на нашето семейство според общоприетите стандарти, също би било толкова неразумно колкото да поставим термометър във вряща вода.
Чарли Чаплин

Любовта е въпрос на чувства, а не въпрос на морал.
Ерих Мария Ремарк

Казват, че кризата прилича на остър нож за плодове. Той премахва кората и разкрива сърцевината: аморфното, до голяма степен управлявано от инстинкти първично състояние, в което моралът е доминиран от самосъхранението.
Себастиан Фитцек

Красива, слабо образовано и не много умно момиче, която е отишло твърде далеч по пътя на моралния упадък и не е била спряна от никого. По дяволите всички тези богати хора! Те предизвикваха в мен отвращение.
Реймънд Чандлър

Кризата работи като остър нож за плодове. Обелва и разкрива сърцевината; неоформено, често инстинктивно, примитивно състояние, в което самосъхранението доминира над морала.
Себастиан Фитцек

Или може би моралът на този свят се свежда най-общо до играта с карти, при която губещата карта внезапно печели?
Дадзай Осаму