Цитати за огъня

В тази категория има 750 цитата, подредени в 75 страници.

Адът е тук и сега. Раят също. Престани да се плашиш от ада и да мечтаеш за рая, защото и едното, и другото е заложено в настоящия миг. Всеки път, когато се влюбим, се въздигаме в рая. Всеки път, когато мразим, завиждаме или се опълчваме срещу някого, падаме право в адския огън.
Елиф Шафак

Който не разбира смисъла на злото, само той се страхува от него. Обаче който го разбира, той гледа на него като огъня може да причини хиляди пакости и добрини на човека, така и злото може да причини пакости и добрини.
Петър Дънов

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е. Любовта е жива вода. А влюбеният е душа от огън! Светът се върти по друг начин, когато ОГЪНЯТ обикне ВОДАТА.
Елиф Шафак

Войната е огромен огън, пепелта се разпространила далеч и се успокоила бавно.
Маргарет Атууд

Божието Слово никога няма да отмине, но поглеждайки назад към Стария Завет и от времето на Христос, със сълзи трябва да кажем, че поради липсата на сила и вярност от страна на Божия народ, Божието Слово много пъти е било позволявано да бъдете огънати, за да се съобразите със заобикалящата, преминаваща, променяща се култура на този момент, вместо да стоите като непогрешно Божие Слово, преценяващо формата на световния дух и заобикалящата култура на този момент. В името на Господ Исус Христос, нека нашите деца и внуци не казват, че може да се говори за нас.
Франсис Шефър

За секунда изглеждаше като смъртен кон. Следващият беше чист пясък. Преминавайки от ярко златисто към насилствено червено, огън и слънце във ветровита пустиня.
Олуин Хамилтън

- Призоваването на дявола е опасна работа. - Говореше премерено и тежко, сякаш беше изпреварил въпроса ми. - Пламъците могат не само да топлят, но и да изгарят, а има огън, който никога не трябва да се пали, когато се съмнявате.
Сузана Фортес

От финансова гледна точка войната е свръхестествен огън, алхимичен пожар, от който дим бързо се превръща в пари.
Маргарет Атууд

Не можеш да събудиш нещо, което не съществува. Ако нито една искра не тлее в угаснал огън, вие няма да раздухате огъня.
Наталия Солнцева

Една нота съществува между две музикални ноти, между два факта съществува факт, между две песъчинки, без значение колко близо един до друг съществува интервал от пространство, усещане, което съществува между сетивата – в промеждутъците на първичната материя е линията на мистерията и огъня, който е дишането на света, а непрекъснатото дишане на света е това, което чуваме и наричаме тишина.
Кларис Лиспектор