Цитати за слънцето

В тази категория има 932 цитата, подредени в 94 страници.

Времето да се поправи покривът е, когато грее най-ярко слънце.
Американска поговорка

За да продължи слънцето да свети в небето, изобщо не е необходимо да вярвате в него!
Луиз Хей

Нито слънцето, нито на смърта не може да се гледа в упор.
Франсоа дьо Ларошфуко

Бъдете празнуващи, празнувайте! Вече има твърде много - цветята са цъфнали, птиците пеят, слънцето е там на небето - празнувайте го! Дишаш и си жив и имаш съзнание, празнувай го!
Ошо

Но може би всичко е устроено така, че земята да се върти около слънцето, а човекът около своят дух.
Максим Горки

Смехът е слънце: то прогонва от човешкото лице зимата.
Виктор Юго

Най-големият брилянт е слънцето. За щастие искри за всички нас.
Чарли Чаплин

Въпреки че не го знаехме, това бяха добрите години. Толкова много неща, които ни бяха неизвестни, лежаха в бъдещето, толкова много невероятно и лошо, и ние не се тревожехме за нищо от това. Бяхме разорени, без перспективи и без ценни притежания, но въпреки това бяхме прави да смятаме, че животът е сладък. Имахме толкова малко, че дори не знаехме колко малко имаме. Не ни пукаше. Всичко, което нямахме, беше безинтересно и без значение. Бъдещето беше безкраен хоризонт, над който слънцето все още блестеше обещанието си за ранно утро. Всичко миришеше и всяка миризма беше свежа — сутрешният въздух, слънцето върху битума, вечерният дъжд. Имаше само днес и това ми се стори повече от достатъчно.
Ричард Фланаган

За секунда изглеждаше като смъртен кон. Следващият беше чист пясък. Преминавайки от ярко златисто към насилствено червено, огън и слънце във ветровита пустиня.
Олуин Хамилтън

Посвещавам заслугата на повода на всички същества. Този жест на всеобщо приятелство е оприличен на капка прясна изворна вода. Ако го поставим на камък на слънце, скоро ще се изпари. Ако го поставим в океана обаче, той никога няма да бъде загубен. По този начин се пожелава да не пазим ученията за себе си, а да ги използваме в полза на другите.
Пема Чодрьон