Рудолф Щайнер - Цитати

Рудолф Йозеф Лоренц Щайнер е австрийски философ и езотерик, основател на течението Антропософия, повлияно най-вече от Теософията и в различни степени от Розенкройцерството, Гностицизма и Идеализма. В тази категория има 31 цитата, подредени в 4 страници.

За човешките същества любовта е най-важният плод на опит в света на смисъла.
Рудолф Щайнер

В определено отношение човек влиза в конфликт с външния свят, но точно това трябва да се случва винаги, когато се чувства призван към нещо.
Рудолф Щайнер

...световете представляват нарастващи фази на уплътняване, включващи спускане на духа в материята, където пътят става по-труден и по-дълъг...
Рудолф Щайнер

Антропософията не е игра, нито просто теория; това е задача, пред която трябва да се изправим в името на човешката еволюция.
Рудолф Щайнер

Изкуството е вечно, формите му се променят.
Рудолф Щайнер

Няма да намерим вътрешната сила да се развием на по-висше ниво, ако не развием вътрешно това дълбоко усещане, че има нещо по-висше от нас самите.
Рудолф Щайнер

Във Вселената нямаме общо с повторенията, всеки път, когато премине цикъл, се добавя нещо ново към световната еволюция и към нейния човешки етап на развитие.
Рудолф Щайнер

Ако човечеството трябва да живее в бъдеще по социално правилен начин, човечеството трябва да възпитава децата си по социално правилен начин.
Рудолф Щайнер

Някой ден, когато порасна достатъчно, ще постигна това, което съм предопределен да постигна.
Рудолф Щайнер

Историята на нашия духовен живот е непрекъснато търсене на единството между нас и света.
Рудолф Щайнер