Когато си на двайсе и една, животът е като пътна карта. Едва някъде към двайсе и пет те осенява подозрението, че си гледал картата наопаки, но чак на около четирийсе вече си напълно сигурен. А като навършиш шейсе, вече си прецакан, от мен да го знаеш.
Стивън Кинг

Подобни

Мозъкът е мускул, който може да помести света.
Стивън Кинг

Обичаш ли?
Чувам я да произнася тези думи - все още продължавам да я чувам. В сънищата си.
Обичаш ли?
Да, отговарям аз. Да, а истинската любов никога не умира.
И тогава се будя с вик.
"Нона", Стивън Кинг

Струва ми се, че това е най-лошото - когато тайната остава заключена в тебе, не поради липса на разказвач, а поради липса на слушател, който да те разбере.
Стивън Кинг

Той често казваше, че никога е думата, която Господ обича да слуша, когато иска да се посмее.
Стивън Кинг

Времето отмива всичко, независимо дали го искаш или не! Времето отмива всичко, и накрая... има само мрак. Понякога намираме другите в мрака... а понякога ги губим в него!
Стивън Кинг

Значение има, когато иска "ТЕБ", а не "И теб".
Стивън Кинг

Ужасно съм уморен от болката, която чувам и усещам, шефе. Уморен съм да се скитам по пътя самотен като птичка под дъжда. Без приятел, при когото да ида или да ми каже откъде идваме или отиваме, или защо. Уморен съм от хората, които се държат толкова грозно един с друг. Чувствам го като парченца стъкло в главата си. Уморен съм от случаите, когато съм искал да помогна и не съм успявал. Уморен съм да съм сам в мрака. Най-много съм уморен от болката. Прекалено много е. Ако можех да сложа край на болката, щях да го направя. Но не мога.
Стивън Кинг

Колкото и добре да познаваш партньора си, от време на време се натъкваш на прегради или попадаш в пропаст... Например, партньорът ти изразява мнение или становище, напълно противоречащи на досегашното му поведение. Подобна "ерес" е толкова абсурдна, особено в собствените ти очи, че дори граничи с психозата. В такива случаи, ако човек иска да запази брака и собственото си душевно равновесие, трябва да си припомни, че да се гневиш, означава да се приравниш към глупците, които смятат за възможно едно човешко същество напълно да опознае друго.
Стивън Кинг

В този момент разбрах защо хората се страхуват да пораснат - защото това означава да свалят една маска и да я заменят с друга. Като дете се учиш как да живееш, а като възрастен човек как да оцелееш.
Стивън Кинг

Никой не е по-сляп от онзи, който не желае да вижда.
Стивън Кинг