Цитати за доверието

В тази категория има 796 цитата, подредени в 80 страници.

Доверието помага на разговора повече, отколкото ума.
Франсоа дьо Ларошфуко

През годините се научих да печеля доверието на хората. Наистина съм добър в печеленето на доверието на животните и съм развил същата способност с хората. Не карам хората да се чувстват грешни, просто ги карам да осъзнаят. Научих се да карам хората да се смеят.
Сизар Милан

Научете се да обръщате внимание на тялото си със спокойното отношение на благодарност, доверие, любопитство и безусловна любов, вместо да бъдете тласкани от навик, страх, безпокойство, социални обичаи, графици на други хора и идеи на други хора за това какво е добро за вас.
Уолъс Д. Уотлъс

Доверието е такова. Можете да го счупите по добра причина. Но все още остава счупено.
Харлан Коубън

Доверието на тези в тъмна нужда е прощаваща работа.
Себастиан Бари

Мама Лусия обичаше да възкликва: Това, което имаше предвид, беше: направете очевидно за наблюдателите, че здравният персонал може да спасява животи. Всеки отделен случай, който е излекуван, повишава доверието в лекарите и медицинските сестри, като по този начин прави всички видове мерки за обществено здраве по-приемливи.
Ханс Рослинг

Да заблудиш някой, който ти има доверие, означава да влезеш в ад, който може да те изведе на ръба на лудостта.
Дадзай Осаму

Истинският лидер е загрижен преди всичко за благополучието на другите, а не за собствения си комфорт или престиж. Той показва съчувствие към проблемите на другите, но неговата симпатия укрепва и стимулира; не омекотява и не прави слаб. Духовните водачи винаги ще насочват доверието на другите към Господ. Той вижда във всяка извънредна ситуация нова възможност за помощ.
Осуалд Сандърс

Откритост, искреност и доверие - твърде важни неща за да ги раздаваш наляво и надясно.
Хорхе Букай

Докато гледах чайките, си помислих: Това е пътят, който трябва да поеме; намерете абсолютния ритъм и го следвайте с абсолютно доверие.
Никос Казандзакис