Цитати за мъката

В тази категория има 775 цитата, подредени в 78 страници.

Вярвам, че сълзите са святи, защото ни показват, че ледът на сърцето ни се топи.
Барбара Де Анджелис

Тя, майка плаче цяла нощ в коридора, чух я през отворената врата. Исках да и кажа, че не е толкова лошо, че съм добре, просто не мога да се движа. Но не можах да издам нито звук.
Йонас Т. Бенгтсон

Старата мъка не ти ли сладни, нагарча новата радост.
Витко Бабаков

Няма по-силна крепост от търпението. Няма по-лоша мъка от омразата.
Хорхе Букай

И разбираш, че най-накрая си пораснал. Тази младост свърши. На нейно място имате знания, които трябва да носите. Трябва също така да се научите да приемате, че смъртта е най-сложната форма на красота и най-трудната за приемане. От този момент нататък винаги ще сте наясно с това, което правите. И всяко бъдещо чувство, независимо дали е радост или мъка, вълнение или съжаление, ще дойде сега със съзнанието за собствения си край - със сенки, които никога не сте забелязвали в младостта. Вариацията на чувството ще се превърне в дълбочина на чувството. И вие ще оцените малките неща - и ще пристъпите със самочувствието на някой, който се радва да знае, че е обречен.
Саймън ван Буй

Разбрах, че моето блаженство и моето разбито сърце са в една и съща посока. Следвам радостта и мъката си едновременно, защото те са двете страни на една и съща монета.
Стив Павлина

Те споделиха твърде много болка помежду си. Твърде много мъка. ревност. злоба. Дори и добре нагласени, двамата биха били грешни един за друг. Като вода и масло.
Шелби Махурин

Не изпитвах мъка: онази адска агония, натъпкана в гърдите, която изпитваш – но част от мозъка ми, активирана от паметта, реши да задейства слъзните канали.
Уилям Бойд

Беше тъжна загуба, тази илюзия за важност, смирен удар.
Хю Хауи

Смъртта е лично дело за всеки, и тя поражда печал, отчаяние, изгаряща мъка или хладна философия.
Джон Стайнбек