Аз не бях тази, която той ще обича до края, нито той ще бъде този, който аз ще обичам до края, но знам, че ще се запомним с него... И понякога нощем, когато е късно, много късно, по инерция ще хване телефона и знаете ли, ако го направи този жест ще бъде достатъчен, и за мен ще значи много повече от това да ми звънне. Защото истинските чувства са тихи и те си остават за нас.
"Да продължа без теб", Хорхе Букай

Подобни

Лъжецът не се бои от последствията, от обвинението на другите, нито от присъдата им. Той сам се е обвинил и се е осъдил вече. Виждаш ли? Присъдата е произнесена. Лъжецът се крие от собственото си обвинение, от присъдата си и от своята отговорност. И както ти казах проблемът не е в някой друг, а в този, който лъже.
Хорхе Букай

Не може да си толкова тъп, че да караш една жена да чака отговор, който въобще не пристига... Ако не те интересува, кажи й: "Не проявявам интерес!" - и край. Това са мъжете, които после се оплакват, че жените ги изоставяли...
Хорхе Букай

Да си влюбен, означава не да обичаш сходствата, а да се влюбиш в различията.
Хорхе Букай

Щастието не е конкретна дестинация, а насока. Да си щастлив, означава да си в тази насока, която те кара да бъдеш щастлив.
Хорхе Букай

Ни бива пътят да определя кои сме ние, нито пък човекът, който ни придружава, да решава къде отиваме. По пътя трябва едновременно да се забавляваме и да се учим, да оценяваме това, което имаме, и без да преставаме да вярваме в себе си, да започваме отначало и по различен начин всеки път, когато се наложи.
Хорхе Букай

Осъзнах, че с времето, с опита и израстването ми се учех да изплювам все по-бързо въдиците, които налапвах. Но какво да правя с раните?
Хорхе Букай

Страстта е като светкавица - можеш да направиш снимка на светкавица, но не можеш целия си живот да изживееш като светкавица.
Хорхе Букай

Ако това, което виждаш, пасва като по мярка на истината, която е изгодна за теб... не вярвай на очите си!
Хорхе Букай

Любовта и свободата вървят ръка за ръка. Не е възможно да обичаме някой, който се чувства заробен от връзката си. Абсолютно ненужно е да налагаме забрани на партньора си, защото той винаги може да отиде при някой друг. Нещата са елементарни - ако го стори, той просто не е подходящият човек. Въпросът е да е напълно свободен и въпреки това да е с нас.
Хорхе Букай

Патриотът не толкова иска да загине за нещо, колкото да убие някого.
Генадий Малкин