...световете представляват нарастващи фази на уплътняване, включващи спускане на духа в материята, където пътят става по-труден и по-дълъг...
Рудолф Щайнер

Подобни

Антропософията не е игра, нито просто теория; това е задача, пред която трябва да се изправим в името на човешката еволюция.
Рудолф Щайнер

Изкуството е вечно, формите му се променят.
Рудолф Щайнер

Няма да намерим вътрешната сила да се развием на по-висше ниво, ако не развием вътрешно това дълбоко усещане, че има нещо по-висше от нас самите.
Рудолф Щайнер

Във Вселената нямаме общо с повторенията, всеки път, когато премине цикъл, се добавя нещо ново към световната еволюция и към нейния човешки етап на развитие.
Рудолф Щайнер

Ако човечеството трябва да живее в бъдеще по социално правилен начин, човечеството трябва да възпитава децата си по социално правилен начин.
Рудолф Щайнер

Някой ден, когато порасна достатъчно, ще постигна това, което съм предопределен да постигна.
Рудолф Щайнер

Историята на нашия духовен живот е непрекъснато търсене на единството между нас и света.
Рудолф Щайнер

Почитание, ентусиазъм и чувство за настойничество, тези три всъщност са панацеята, магическото лекарство, в душата на възпитателя и учителя.
Рудолф Щайнер

Истина, която идва при нас отвън, винаги носи отпечатъка на несигурността. Можем да повярваме само в това, което изглежда на всеки един от нас в собствените ни сърца като истина.
Рудолф Щайнер

За да познаете истински света, погледнете дълбоко в собственото си същество; за да опознаете истински себе си, проявете истински интерес към света.
Рудолф Щайнер