Цитати за сълзите

В тази категория има 700 цитата, подредени в 70 страници.

Може би някой ден проливането на сълзи на работното място вече няма да се възприема като неудобно или слабо, а просто като проява на автентична емоция. И може би състраданието и чувствителността, които исторически са възпирали някои жени, ще ги направят по-естествени лидери в бъдеще. Междувременно всички ние можем да ускорим тази промяна, като се ангажираме едновременно да търсим и да говорим нашата истина.
Шерил Сандбърг

Джо им разказа историята на Сид. Намерен е като кученце в кутия, която някой е изхвърлил на боклука. Мама избухна в сълзи, когато разбра за това, а Бела също беше на ръба на сълзите. Колко жестоки могат да бъдат хората!
Холи Уеб

Опитах да се усмихна обратно, но не се появи усмивка, а само сълзи.
Майкъл Морпурго

Бездетните експерти по отглеждането на деца също ме вкарват сълзи от смях в очите ми, когато казват: Обичам децата, защото са толкова честни. В ЦРУ или КГБ няма агент, който да знае как да прикрие кражбата на храна, как да фалшифицира че спи, или как да подправя подписа на родител като дете.
Бил Козби

Някои задници изпитват подобно удоволствие от болката ти. Когато направят нещо, което предизвиква силна реакция от ваша страна – било то раболепно целуване на задника, изненадващо извинение, треперене от страх, поддаване на сълзи или гняв или изпращане на онзи дълъг и внимателно формулиран имейл, който сте прекарали час в изработване в отговор на техните въображаема извънредна ситуация - центровете на удоволствието в техните изкривени умове светват.
Робърт И. Сатън

Понякога е по-безопасно да плачеш за хора, които не познаваш, отколкото да мислиш за хора, които наистина обичаш.
Сюзан Бет Пфефър

Вярвам, че всяко момиче има право да плаче от време на време в обществена тоалетна.
Рейчъл Хокинс

Силата е да поеме отговорността за собствената си съдба, а не да чакаш другите да го направят. Не е нужно да псуваш, да пиеш и да биеш хората и да убиваш чудовища. Позволено ти е да плачеш и да се грижиш за деца, да готвиш и да разбиваш сърцето си, да се обличаш, да излизаш и да забременееш. Но когато трябва да се вземат решения, силният характер ги взема и не чака някой друг.
Мър Лафърти

Мисля, че сълзите носят облекчение - те са като свежест след дъжд.
Брам Стокър

Не е нужно да плачеш, за да бъдеш утешен. Всяка болка, която не води до откъсване е напразна болка,
Симон Вейл