Цитати за радостта

В тази категория има 2031 цитата, подредени в 204 страници.

Старата мъка не ти ли сладни, нагарча новата радост.
Витко Бабаков

Малките любови хабят сърцето, малките радости го укрепват.
Витко Бабаков

Могъществото е вътрешна радост от съзнанието, че за да бъдеш в хармония със себе си, не е задължително присъствието на външна сила.
Уейн Дайър

Най-доброто, което аз мога да направя за любимият човек, е това да му помогна да изпита една от най-големите радости на живота: радостта на срещата.
Хорхе Букай

Новото отношение може да превърне непоносимата работа в истинска радост.
Уейн Дайър

Що за радост е да гледаш, как танцуват другите, ако не можеш сам да танцуваш.
Маргарет Атууд

Има огромна разлика между това да бъдеш детски и да си детски. Когато прегръщаме радостта и гледаме на света със свежи очи, ние сме като деца. Когато изискваме незабавно удовлетворение и гаранция, че всичко ще бъде наред, ние просто се държим детински.
Сет Годин

Любовта е радост от това, че другия човек просто съществува.
Хорхе Букай

Спокойствието е по-добро, от радостта. То е надеждно.
Джон Стайнбек

Колкото по-дълбоко скръбта се врязва във вашето същество, толкова повече радост можете да поберете. Чашата, която държи вашето вино, не е ли същата чаша, изпечена в грънчарската пещ? И не е ли лютнята, която успокоява духа ти, самото дърво, издълбано с ножове? Когато се радвате, погледнете дълбоко в сърцето си и ще откриете, че само това, което ви е донесло скръб, ви дава радост. Когато си натъжен, погледни отново в сърцето си и ще видиш, че наистина плачеш за това, което е било твоята наслада.
Стив Павлина