Цитати за решенията

В тази категория има 1062 цитата, подредени в 107 страници.

Стратегията е модел в поток от решения.
Хенри Минцбърг

Най-важните исторически решения понякога се вземат от хора, които всъщност изобщо не са по-знаещи или по-интелигентни от останалите.
Джак Фини

Любовта е повече решение, отколкото чувство.
Марио Ескобар

Трудностите са ужасни само за тези, които вървят напред, но постоянно гледат назад. Този, чието решение е по-здраво от стоманата, не се страхува от тях. За него е много по-страшно да се отклони от пътя си.
Луис Ривера

Хората на междинни организационни позиции бързо научават как могат да повлияят на решенията отгоре, като филтрират информацията, докато тя се изкачва нагоре по стълбата и се връща обратно.
Джон Хувър

Това, от което хората най-много се нуждаят сега, е да приложат своите умения за преобразуване към онези неща, които са от съществено значение за тяхното оцеляване. Те трябва да превърнат фактите в логика, свободната воля в цел, съвестта в решение. Те трябва да превърнат историческия опит в дизайн за един разумен свят.
Норман Казънс

Мисля, че всеки взема свои собствени решения и извършва собствените си действия. И че нашите действия имат последствия. Светът е това, което правим от него.
Майкъл Грант

Истинските лидери се учат от своите неуспехи, използват тези уроци, за да се мотивират и не се страхуват да опитат отново или да вземат следващото трудно решение.
Уилям Х. Макрейвън

...бракът са отношения, а не проект, който е необходимо да разработваш, и не е проблем, за който е необходимо да се намери решение.
Гари Чапмън

Разбрах, че подпомогнатото зачеване е противоположност на небрежното, спонтанно или непланирано родителство, че това е най-обмисленото решение, взето само от жени, които са сериозни и отдадени в стремежа си да бъдат майки.
Гейл Хъниман