Цитати за самотата

В тази категория има 1012 цитата, подредени в 102 страници.

Оставяйки всички останали навън, вие се заключвате в същото време. Самозаключването по всяка вероятност е самота.
Ларш Свенсен

Този, който търси вечното, намира самота.
Мюриел Барбери

- Всеки човек, за когото някога сте се грижили, и всяко място, което някога сте обичали, е една от тези черупки. Ти си нишката, която ги свързва, - каза тя, докосвайки бузата на Матина. - Вие носите със себе си хората и местата, които цените. Помни това и никога няма да бъдеш самотен, дете.
Кристина Бейкър Клайн

Чувството на самота причинява депресия, но депресията създава и чувство на самота. Ако не можете да функционирате правилно, животът ви ще бъде в разстройство, което очаквахте в него; ако не можете да говорите и нямате сексуални желания, личният и социалният ви живот се срива и това само по себе си причинява депресия.
Андрю Соломон

Тя се освободи от самотата, болката, обидата, страха, миналото, разочарованията, тревогите за децата, бъдещето, автомобилните катастрофи и просто се засмя. Защото всеки има нужда да се смее. Това, което беше направено, беше направено, изгубеното беше изгубено, но имаше още много да се намери.
Сара-Кейт Линч

- Бях на двадесет и четири, тогава мислех само за кариерата си, бях самотен и функционирах на боб на фурна, голи принципи и амбиции, печелех само стипендия за висше образование.
Том Полък

Всички самотни пътувания предлагат един вид специален лиценз, който ви позволява да бъдете всеки, който искате да бъдете.
Пол Теру

Иска ми се да можех да ви пиша за нещо прозрачно и толкова леко, колкото усещането, което ми дава снимката на празната стая, но тогава щях да ви изпратя нещо друго - това би било поезия. Осъзнавам, че имам само думи и че от време на време, докато ги държа в ръцете си, съм по-малко самотен.
Славенка Дракулич

Представете си колко самотни са тези, от които всички се страхуват...
Туве Янсон

Той можеше да го види, защото знаеше, че самотните хора крият повече тайни от другите.
Джесика Парк