Цитати за самотата

В тази категория има 1736 цитата, подредени в 174 страници.

Самотата е по-лека, когато не обичаш.
Ерих Мария Ремарк

Когато човек е самотен, той започва да се вглежда в природата и да я обича.
Ерих Мария Ремарк

Самотата е болест, много горда и изключително вредна.
Ерих Мария Ремарк

Писането е почит към усамотението. Избира интровертността над екстровертността, самотни часове / дни / седмици / години над забавление и общителност.
Елиф Шафак

Необходимо е да се натрупват спомени, за да има нещо, което да заема вашата самота.
Фредерик Бегбеде

Намирам семейства за интригуващи, може би защото не съм израснала в едно. Отгледа ме феминистка, независима самотна майка, разведена.
Елиф Шафак

Ще бъде ли напълно сам във вселената ще донесе усещане за затваряне на ограничения или безкрайно разширяване на хоризонтите със свързаната самота?
Питър Ф. Хамилтън

Има още един вариант - един, към който хората рядко се придържат - прегърнете лудостта. Интересното е, че хората, които познавам и които правят това най-добре, са тези, чийто живот е най-хаотичен от всички. Те са мои приятели, чиито съпрузи служат в чужбина. Те са жените, които познавам, които отглеждат деца със специални нужди. Те са самотните майки, които работят на три места. Вярвам, че е така, защото са научили преди много време, че има красота в хаоса, както и свобода в това да не се опитваш да се бориш срещу прилива.
Рейчъл Холис

Колкото повече хора има с мен, помисли си Дориго, толкова по-силно се чувствам самотен.
Ричард Фланаган

Никога не си беше представял толкова ясно последствията от изпращането на писмо - невъзможността да го извади от железния отвор на кутията; неизбежността на стабилното му преминаване през пощенската система; преминаването от чанта в чанта и пощальон на пощальон, докато самотен мъж в микробус спира до вратата и избутва малка купчина през пощенската кутия. Изведнъж изглеждаше ужасно, че нечии думи могат да бъдат взети назад, мислите му не позволяваха нищо от коригирането на говоренето лице в лице.
Хелън Саймънсън