Цитати за училището

В тази категория има 1015 цитата, подредени в 102 страници.

Една прекалено опростена идея е, че можем да подобрим представянето на учениците, само като даваме финансови стимули на родители, учители или деца. За съжаление има малко доказателства, че подобни стимули са ефективни, но нюансите са от значение.
Ричард Тейлър

Учителя, ако е честен, винаги е длъжен да бъде внимателен с ученика.
Максим Горки

След като завършиха нашето училище, те отидоха в гората, очаквайки епични битки с чудовища и магьосници, само за да открият, че техните приказки се разгръщат точно в собствените им къщи. Те не осъзнават, че злодеите са най-близките до нас. Те не осъзнаваха, че за да намери щастлив край, един герой трябва първо да погледне право под носа си.
Соман Чейнани

Училището е едно нещо. Образованието е друго... Независимо дали сте в училище или не, винаги е ваша работа да получите образование. Трябва да сте любопитни за света, в който живеете. Погледни нещата. Преследвайте всяка препратка. Отидете по-дълбоко от всеки друг - така ще стигнете напред.
Остин Клиън

За какво е училището? Ако не питате това, губите време и пари.
Сет Годин

Знаете, че едно училище се управлява от нахакани кучи синове, когато дори няма багажник за велосипеди.
Франческа Запия

Майорът пожела младите мъже да не мислят толкова много. Изглежда, че винаги води до абсурдни революционни движения или, както в случая с няколко от бившите му ученици, до създаване на много лоша поезия.
Хелън Саймънсън

Основното, което научавате в училище или трябва да се научите, е как да мислите като икономист. Останалото е просто математика.
Ричард Тейлър

...човек разпознава истинското си аз само в екстремни ситуации. В такива моменти, когато е невъзможно да се действа, придържайки се към развитите ценности, които са били насадени през годините от родители, училище, приятели и други близки хора.
Себастиан Фитцек

Учителите искат да знаят каква е разликата, която са направили в живота на своите ученици, а събиранията са чудесно място да разберете.
Робърт Фулам