Уолтър Ръсел Мийд - Цитати

В тази категория има 14 цитата, подредени в 2 страници.

Ние, американците, гледаме на последните 300 години история и всъщност виждаме свят, който става все по-добър и по-добър. Правилото на свободата се разширява. Икономиката се развива. Ние се издигнахме, за да станем най-голямата сила в света.
Уолтър Ръсел Мийд

Подходът на г-н Обама към ангажимента до известна степен го прави зависим от хора, които не желаят нито на него, нито на Америка добро. Това не трябва да завършва зле и се надявам, че няма - но това не е идеална позиция след първата година на власт.
Уолтър Ръсел Мийд

Тази много индивидуалистична форма на протестантско християнство, която стана толкова основна в английския, а след това и в американския живот, до голяма степен е отговорна за историческия успех на Великобритания и Америка.
Уолтър Ръсел Мийд

Историкът оценява, че инвестициите на заможните класи в Банката на Англия са ги оженили за съдбата на нацията като цяло и за поддържането на нейната стабилност.
Уолтър Ръсел Мийд

За разлика от някои, аз не твърдя, че държа мистичния ключ към бъдещето. Но съдейки по минали събития, струва ми се, че онези, които искат да пророкуват предстоящия край на уникалната глобална роля на Америка, имат по-труден случай от онези, които мислят, че ще куцаме известно време, правейки бъркотия от нещата както обикновено.
Уолтър Ръсел Мийд

Можем да изберем да не мислим за нашата сила и нейното значение за себе си или за другите, но не можем да накараме тази сила да изчезне и не можем да попречим на решенията, взети в Съединените щати, да се развихрят извън нашите граници и да оформят света, в който живеят другите и изборите, които те правят. Нито можем да попречим на начина, по който другите виждат и реагират на нашата сила, да оформя света, в който живеем, и да влияе на безопасността и сигурността на американците у дома.
Уолтър Ръсел Мийд

Погледнете парахода, железопътната линия, автомобила, самолета - не всички от тях са измислени в англо-американския свят, но са популяризирани и разширени от него. Те станаха възможни от финансовата архитектура, капиталоемките операции, измислени и разработени от англо-американците.
Уолтър Ръсел Мийд

Изглежда арабските държави не се справят добре с осигуряването на собствения си народ, така че не съм сигурен защо изведнъж ще развият способност да помагат на палестинците.
Уолтър Ръсел Мийд

Няма голямо усещане, че американците знаят какво правят или постигат голям напредък в Ирак. И има удовлетворение от това, че иракчаните успяват да се противопоставят на САЩ.
Уолтър Ръсел Мийд

Животът не е лесен, а лидерството е още по-трудно.
Уолтър Ръсел Мийд