Цитати за успеха

В тази категория има 2696 цитата, подредени в 270 страници.

Много хора не си поставят високи цели, нито си избират по-хубава професия само защото не искат да чуят от близки и приятели критики или подигравки.
Наполеон Хил

Обичайна човешка черта е да завиждаме на онези, които вече са успели, и да ги виждаме само в моменти на триумфа, като забравяме цената, която са платили. Често подозираме, че успехът им се дължи на протекции, късмет или нечисти комбинации.
Наполеон Хил

За да станете богат и успешен човек, е необходимо да си поставите ясна цел и да определите етапите на напредък към нея.
Наполеон Хил

Изневярата към словото и делото е една от най-честите причини за неуспех във всяка област на човешката дейност.
Наполеон Хил

Съмнение - обикновено се появява под формата на обяснения и извинения, предназначени да покрият и оправдаят своите провали; понякога съчетани със завист към успехите на другите или с тяхната критика.
Наполеон Хил

Успехът не изисква обяснения, а неуспехът не допуска оправдания.
Наполеон Хил

Успехът идва при тези, които мислят по отношение на успеха.
Наполеон Хил

Когато човек започне да го е жал за себе си или да измисля оправдания за своите неуспехи, той започва постепенно да умира.
Наполеон Хил

Един от принципите на успеха - да знаете какво искате.
Наполеон Хил

Прегърнете възможностите с ограничени недостатъци и неограничени предимства. Най-добрите сделки са тези, при които рискът ви от загуба е предвидим и фиксиран, ако нещата се объркат, докато потенциалните ви печалби са огромни, ако нещата вървят както трябва. Вземете такива сделки винаги, когато можете да ги получите, ако шансовете за успех са наполовина прилични.
Стив Павлина