Цитати за спомените

В тази категория има 746 цитата, подредени в 75 страници.

Искате да знаете, къде живея? В моите спомени...
Анна Гавалда

Някои спомени отказват да бъдат заключени във времето или мястото, те винаги присъстват.
Нейтън Файлър

Много физици, предимно астрофизици, странно настояват, че мисленето за Големия взрив води до идеята за Бог. Но в моя свят, в света на биолозите, споменаването на Бог предизвиква истинска ярост - например, когато сме изправени пред нелечими форми на детска левкемия.
Джон Брокман

Има много спомени от детството.Има много хубави неща, има и лоши.И все пак едно прекрасно качество на паметта е да заличава негативното.
Мария Метлицкая

Нашият дух е по-силен от мръсотията на нашите спомени.
Мелина Маркета

Доволни сме от водопада, от съзерцанието на неговите кристални пръски получаваме заряд от бодрост и истинско удоволствие. Ние се наслаждаваме на спомените за красотата на водопада, но кой ще се радва на спомена за застоялата вода в блатото?
Кацудзо Ниши

Споменаването на Гърция изпълва ума с най-възвишени чувства и събужда в нашите пазвата най-добрите чувства, на които природата ни е способна.
Джеймс Мънро

Едва ли си струва да споменаваме всички стотици хиляди писания, станали жертва на пожар или умишлено унищожение през вековете.
Ерих фон Деникен

Нашият живот - не е ли това ежедневно превръщане на подвижен, горещ подарък в колекция от спомени, замразени като разпънати пеперуди върху щифтове под прашно стъкло?
Андрей Макин

Няма толкова голяма мъка, колкото спомена в нещастието за щастливите времена.
Данте Алигиери