Цитати за залеза

В тази категория има 101 цитата, подредени в 11 страници.

Когато пристигнахме, слънцето залязваше, като сорбе от манго, капещо над хоризонта; платинените рула на Средиземно море създаваха успокояващия звук на вълните, блъскащи скалите под нас.
Ричард Морей

Ако момчето и момичето си тръгнат заедно към залеза, хванати ръка за ръка в последната сцена, това добавя 10 милиона към бокс офиса.
Джордж Лукас

Животът не бива да се опитва непрекъснато да се доказва, че сме в безопасност от нараняване. Животът трябва да е свързан с това да живеем с несигурност, докато наблюдаваме красиви залези с хората, които обичаме.
Пенелъпи Уорд

Расата в политически смисъл не е началото на човечеството, а неговият край, не утрото на народите, а техният залез, не естественото раждане на човек, а неговата неестествена смърт.
Хана Аренд

Искаш доказателство, че има Бог? Погледни навън, гледай залеза.
Франк Перети

Депресивната психоза се проявява само при пързаляне по залез на ледените пързалки. Този факт се оказа единственият в медицинската й история.
Александър Чудаков

Контактът с морето обръща сърцето ми към духовността. Това, което някога е изглеждало важно, губи значението си. Плащане на сметки, нова кола, жилищен заем за цял живот - сега разбирам колко ценни години живот ми е отнело желанието за всички тези материални блага. Всичко, от което се нуждая, за да се почувствам жив, е вълна и залез, така че защо да не тръгна по своя път в живота?
Серхио Бамбарен

По принцип сме свидетели на залеза на демокрацията.
Тарик Али

Бях само на дванадесет, но чрез бавното, неизбежно изгаряне на хиляди изгреви и залези, хиляди проследени и проследени карти, вече бях усвоил ценната представа, че всичко се разпада само по себе си в крайна сметка и да култивирам странност по този въпрос беше просто загуба на време.
Рийв Ларсън

Тя продължи да говори и продължи да говори. Мислех, че тя никога няма да спре. Стоейки там, усетих как слънцето се излива през прозорците, залязваше и изгряваше на гърба ми. Слънчевата стая се превърна в слънчев часовник, измерващ геоложката възраст на моето психологическо изпитание.
Пол Трембли