Цитати за залеза

В тази категория има 180 цитата, подредени в 18 страници.

Беше онова време на деня или нощта, което се случва само няколко седмици в годината в определен час в определени части на американския Запад. Слънцето залязва зад планини, но безоблачното небе, което е повече от безоблачно, то е ясно - чисто като най-чистата вода - задържа светлината изцяло, държи я в бледосиня купа, сякаш не желае да я пусне. Светлината усъвършенства ръбовете на хребетите до нещо усъвършенствано и приглушените цветове на боровете по склоновете, загрубените полета, къщите в долината - цветовете пулсират с удоволствието на освобождаване, сякаш знаят, че в рамките на час и те ще си починат.
Питър Хелър

Моля, никога не забравяйте, че слънцето изгрява и залязва с вашата усмивка. Поне за мен е така. Ти си единственото нещо на тази планета, на което си струва да се покланяш.
Тейлър Дженкинс Рийд

Помислете за това: лесно е да видите Божията красота в един великолепен залез или в океанските вълни, разбиващи се в плажа. Но можете ли да намерите святостта в борбата за живот?
Харолд Кушнер

Усмивката му сякаш щеше да се стопи в залеза.
Йоко Огава

Изгревът на любовта винаги е оцветена от смущение. Точно като нейния залез.
Тес Геритсън

Да живееш по този начин означава, че вече нямаш контейнер за различните дни, не можеш да задържиш в малка кутия с размер на двадесет и четири часа събития, които съставляват едно цяло, нещо, което можеш да разделиш, нещо с начало и край, нещо, което да попълните със списък със задачи. Да живееш по този начин означава, че всичко върви заедно, студена и ярка декемврийска сутрин с баща ти или мързелива вечер в края на август, един от онези залези, които изглежда отнемат повече време, отколкото е възможно, където слънцето просто отказва да залезе, където часът изглежда се удължава до такава степен, че не изглежда, че може да се разтегне по-нататък, без да се отдели напълно от часа преди него, като парче ирис, като разтопена под морето лава, образуваща нов остров, парче време, което се отделя от морското дъно и изплуване на повърхността.
Чарлс Ю

Ние, скитниците, търсещи по-самотния начин, не започваме ден, в който сме завършили друг ден; и никой изгрев не ни намира там, където залезът ни е оставил. Пътуваме дори докато земята спи. Ние сме семената на упоритото растение и именно в нашата зрялост и пълнота на сърцето ни се отдава на вятъра и се разпръскваме.
Джубран Халил Джубран

Залезът, който виждате, винаги е по-добър от този, който не виждате. Повече звезди винаги са по-добри от по-малко.
Карън Джой Фаулър

Златният или вълшебен час е първият час след изгрев и последният час преди залез.
Майк Викинг

Хубаво е да се възхищаваш на залеза, когато душата е тъжна...
Антоан дьо Сент-Екзюпери