Цитати за нощта

В тази категория има 1317 цитата, подредени в 132 страници.

Тя, майка плаче цяла нощ в коридора, чух я през отворената врата. Исках да и кажа, че не е толкова лошо, че съм добре, просто не мога да се движа. Но не можах да издам нито звук.
Йонас Т. Бенгтсон

Човек, който плаче цяла нощ докато се унищожи, а на следващата сутрин продължава деня с усмивка се нарича Жена...
Елиф Шафак

През нощта, залят от светлина, Истанбул светеше по-ярко от очите на млада булка.
Елиф Шафак

Не можех да си спомня кога за последен път останах буден в скърцащите часове на нощта, защото не можех да оставя книга и това беше трагедия.
Шанън Хейл

Често беше буден през нощта, към по-късните часове, прикован към матрака си от безсъние, което изглеждаше като равни части на будност и смърт.
Хелън Саймънсън

Снегът беше твърде лек, за да остане, земята беше твърде топла, за да го задържи. И странният пролетен сняг падна само в онзи златен миг на зазоряване, обръщането на страницата между нощта и деня.
Шанън Хейл

Но й оставаше само едно - да изчака да настъпи нощта и сънят отново да го съживи. Така че на сутринта той отново беше пълен с оптимизъм.
Рохинтън Мистри

Твоята мисия е сияен път, който следваш, и не е важно колко е тъмна нощта около него.
Ричард Бах

Беше онзи момент в малките часове на сутринта, когато нощта е на път да се предаде на деня и има момент, който изглежда е извън времето. Миг чиста вечност. Представете си тази слабо осветена болнична стая, никелираната обшивка, блещукаща тъмно като космически кораб, тежестта на въздуха и тишината, безкрайната самота. Ние бяхме единствените двама жители на света и сякаш усещах тежкото и скърцащо въртене на планетата под краката си.
Роса Монтеро

През нощта времето, удължавайки се и извивайки се, позволява да гледате навсякъде. В сравнение с дневните часове всичко придобива различен смисъл, възникват хаотични мисли и образи, които веднага се забравят.
Сузана Фортес