Вие имате да изживеете един живот и ако го изживеете правилно, вероятно веднъж е достатъчно.
Ели Дрейк

Подобни

Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса. Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо.
Алберт Айнщайн

Днешните правила повеляват - да се взема от живота колкото се може повече. А как ще го направиш, това си е лично твоя работа.
Ерих Мария Ремарк

Най-голямата грешка, която човек може да направи, е да реши, че хубавите неща в живота не си заслужават да се спечелят.
Антъни Тролъп

Човешкият живот се живее само веднъж и затова ние никога няма да узнаем кое наше решение е било добро и кое - лошо. В дадена ситуация сме могли да решаваме само веднъж и не ни е бил даден втори, трети, четвърти живот, за да сравняваме различни решения.
Милан Кундера

Понякога животът е голям скъперник - човек прекарва дни, седмици, месеци, дори години, без да изживее нещо ново. От друга страна, след като отворим някаква врата през нея нахлува една истинска лавина. В даден момент нямаме нищо, а в следващия получаваме повече, отколкото можем да понесем...!
Паулу Коелю

Този, който не се бои да живее в наше време, просто страда от недостатъчно въображение.
Уилям Бъроуз

- Иска ми се нищо от това да не се бе случило!
- Всеки, който срещне трудности, иска това понякога. Но не можем да избираме. Можем да изберем само какво да сторим с времето, което ни е отредено и което остава да изживеем.
Джон Роналд Руел Толкин

Човек не избира живота си, животът избира него. И ако му е писано да изживява радости или неволи, няма смисъл да се пита защо. По-добре да приеме всичко и да продължи напред. Не избираме живота си, но можем да решим какво да правим с радостите и неволите, които ни спохождат.
Паулу Коелю

Така с повечето неща в живота - с последната целувка, последния смях, последната чаша кафе, последния залез, последното скачане пред пръскачката в градината, последния сладолед и последното близване на снежинка с език. Не знам със сигурност, но мисля, че е хубаво да знаеш, че нещо ти е за последен път, защото тогава никога не би го оставил да се изплъзне от ръцете ти.
Лорън Оливър

Старай се да живееш в мига летящ така, че да не изпиташ ти тъга, обърнал се назад.
Омар Хаям