Цитати за майките

В тази категория има 2265 цитата, подредени в 227 страници.

Майките не отиват на небето, когато умират. Те получават специално разрешение от Бога да останат малко по-дълго и да бдят над децата си, без значение какво е минало между тях в краткия им смъртен живот.
Елиф Шафак

Сърцето започва да тупти в майчината утроба шест седмици след зачатието и животът, такъв какъвто го познаваме, вече е в ход. Това остава мистерия за всички велики умове на планетата.
Уейн Дайър

Намирам семейства за интригуващи, може би защото не съм израснала в едно. Отгледа ме феминистка, независима самотна майка, разведена.
Елиф Шафак

Колкото до майката, всичките и врати и прозорци трябва да са широко отворени и сутрин, и вечер, и зиме, и лете. Децата и могат да влязат през който вход решат и да си се разхождат вътре на воля. Майката няма тайни кътчета.
Елиф Шафак

Майка ми дели мъжете на две категории: добрите правят нещо за теб, лошите с теб.
Маргарет Атууд

Има още един вариант - един, към който хората рядко се придържат - прегърнете лудостта. Интересното е, че хората, които познавам и които правят това най-добре, са тези, чийто живот е най-хаотичен от всички. Те са мои приятели, чиито съпрузи служат в чужбина. Те са жените, които познавам, които отглеждат деца със специални нужди. Те са самотните майки, които работят на три места. Вярвам, че е така, защото са научили преди много време, че има красота в хаоса, както и свобода в това да не се опитваш да се бориш срещу прилива.
Рейчъл Холис

Като повечето работещи майки, животът ми е едно постоянно жонглиране.
Рейчъл Холис

Мама казваше, че трябва да познаваш някого хиляда дни, преди да зърнеш душата му.
Шанън Хейл

Когато държите дете в ръцете си или прегърнете майка си, или съпруга си, или приятеля си, ако вдишате и издишате три пъти, вашето щастие ще се умножи поне десетократно.
Тик Нят Хан

Всички жени стават като майките си. Това е тяхната трагедия. Но нито един мъж не е като майка си. А в това е неговата трагедия.
Оскар Уайлд