Стив Джобс - Цитати

Стив Пол Джобс (24 февруари 1955 - 5 октомври) е американски предприемач и изобретател. Той е съосновател, председател на борда на директорите и главен изпълнителен директор на Apple Inc. В тази категория има 13 цитата, подредени в 2 страници.

Времето ви е ограничено, така че не го губете, за да живеете нечий чужд живот.
Стив Джобс

За мен не е важно да бъда най-богатият човек. Да си легна вечерта, казвайки си, че сме успели да свършим нещо прекрасно... това е което има значение за мен.
Стив Джобс

Единственият начин да се занимавате със страхотни неща е да сте влюбени в това, което правите. Ако още не сте го намерили - продължете да търсите. В този живот няма причина да не следваш сърцето си.
Стив Джобс

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.
Стив Джобс

За лудите, за различните, за бунтарите, за размирниците, за кръглите гвоздеи в квадратните дупки... за онези, които виждат нещата по различен начин - те не обичат правилата... Можеш да ги цитираш, да не се съгласяваш с тях, да ги възхваляваш или да ги очерняш, но единственото, което не можеш да направиш, е да ги игнорираш, защото те променят нещата... Те бутат човечеството напред и макар и някои да ги смятат за луди, ние виждаме в тях гении, защото онези, които са достатъчно луди, за да мислят, че могат да променят света, са онези, които наистина го правят.
Стив Джобс

Трябва да вярвате в нещо - вашата воля, съдба, живот, карма, каквото и да е. Защото вярата, че нещата ще се подредят с времето ви дава увереността да следвате сърцето си, дори когато това ви извежда извън добре-утъпкания път - и това ще направи цялата разлика в живота ви.
Стив Джобс

Времето ви е ограничено, затова не го губете, като живеете нечий чужд живот. Не попадайте в капана на догмата, което означава да живеете с резултатите от мислите на други хора. Не позволявайте на шума от мненията на околните да удави вътрешния ви глас. И най-важното – съберете смелостта да последвате сърцето и интуицията си.
Стив Джобс

Защо да бъдеш морски пехотинец, след като можеш да бъдеш пират?
Стив Джобс

Направете крачка и пътят ще се появи!
Стив Джобс

Иновацията е това, което различава лидера от последователя.
Стив Джобс