Аз не се страхувам от самотата... Боя се да не живея в заблуда - да гледам действителността така, както ми се иска, без да виждам каква е всъщност.
Паулу Коелю

Подобни

Действително понякога животът заговорничи срещу нас и именно тогава се запитваме: "Защо това трябва да се случи на мен?" Пред неизбежното някои се обезсърчават, други обаче стават по-силни, а най-мъдрите извличат поука.
Паулу Коелю

Стрелата се изстрелва като се издърпа назад. Остави живота да те тегли назад, това е за да те изстреля напред към нещо по-голямо. Ти продължавай само да се целиш.
Паулу Коелю

Ако си способен да видиш красотата, това е само защото носиш прекрасното вътре в себе си. Светът е като огледало, в което всеки вижда собственото си отражение.
Паулу Коелю

Съдбата познава много начини да провери нечия воля. Понякога - когато не се случва нищо, понякога - когато всичко се случва накуп!
Паулу Коелю

Страхът се простира до там, откъдето започва неизбежното.
Паулу Коелю

Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.
"Петата планина", Паулу Коелю

Крием се, защото искаме да бъдем намерени. Отиваме далеч, за да видим, кой ще ни последва. Плачем, за да видим кой ще изтрие сълзите ни. И позволяваме на сърцата ни да се разбият на малки парченца, за да разберем кой ще дойде да ги залепи...
Паулу Коелю

Измамната сигурност ни кара да забравим това. Колкото по-ясно виждаме стените на нашия живот, толкова по-добре. Дори и да е само психологическо ограничение, дори и да сме наясно с факта, че смъртта ще влезе, без да иска позволение, е хубаво да се преструваме, че държим всичко под контрол.
Паулу Коелю

Любовта изпълва всичко. Тя не може да бъде желана, защото сама по себе си представлява крайната цел. Не може да предава, защото няма нищо общо с притежанието. Не може да бъде държана в затвор, защото е като река и ще прелее. Хубаво е да даваш, когато те молят, но още по-хубаво е да можеш да отдаваш всичко на някого, който нищо не ти е поискал.
Паулу Коелю

В този свят, мила моя, няма нищо абсолютно грешно - каза баща и, гледайки часовника - Дори един спрял часовник е верен два пъти в денонощието.
Паулу Коелю