Преди да "погълнете" нещо, да направите покупка, разумно е да си зададете въпроса: "Наистина ли е толкова необходимо за мен?"
Лариса Парфентиева

Подобни

Най-добрият начин да промените живота си е да прекратите връзката, която ви дърпа надолу.
Лариса Парфентиева

Самый большой вред, который могут принести ошибки - страх их совершить. Без них нет побед и роста. Каждая новая ошибка увеличивает шансы на успех.
Лариса Парфентиева

Ако наистина искате да бъдете богати, поставете парите на второ място в списъка си с приоритети и на първо място страстта.
Лариса Парфентиева

Научете се да отнасяте към случващото ви се като временни трудности по пътя към постигането на целта си.
Лариса Парфентиева

И така, какви са петте стъпки, които трябва да предприемете, за да простите обидата? Най-ефективният метод, който понякога използвам в консултирането, е отворено писмо от пет точки до насилника: 1. Обвинение 2. В очакване 3. Обяснение 4. Изразяване на чувства 5. Разделяне на отговорностите.
Лариса Парфентиева

Когато се обиждаме на някого, ние премахваме отговорността от себе си. Много удобна позиция, нали?
Лариса Парфентиева

Според вида на движението към целта хората могат да се разделят на спринтьори и маратонци, бегачи на къси и дълги разстояния. Диетата е спринт. А правилното хранене за цял живот е маратон.
Лариса Парфентиева

Повишаването на ставките означава ясно разбиране, че нямаме абсолютно никакво време да правим неща, които не харесваме. И също така означава да разберете, че ако не започнете да се променяте точно сега, животът ви ще бъде пропилян.
Лариса Парфентиева

Това е законът на физиката. Представете си, че вашият занаят е чаша, пълна с вода. И всеки ден от практиката е капка в него. Няма друг начин да напълните чаша, освен да събирате капки.
Лариса Парфентиева

Всеки от нас е природен ресурс. И ако си роден с уникален талант да бъдеш например готин комик и седиш в офиса над инвестиционни отчети, то от гледна точка на света ти си лош природен ресурс.
Лариса Парфентиева