Цитати за котките

В тази категория има 650 цитата, подредени в 65 страници.

Една от основните различия между котката и лъжата се състои в това, че при котката има девет живота.
Марк Твен

Мисля, че всички се свързваме най-много с кучетата, защото те са товарни животни. Знам, че котките са малко сдържани за мен, въпреки че не бих се противопоставил напълно да доведа една в нашата глутница, ако можех да намеря подходящия партньор, който да се разбира с моите кучета.
Сизар Милан

Защото лидерът на гномите, единственият им шанс за оцеляване, единствената им надежда за помощ във всички тези гори, просто се оказа... Нейната котка.
Соман Чейнани

През познатата орбита на изток от Рино, публичните домове и развалините, голямата пуфтяща електроцентрала и нейната котешка люлка от намотки, пружини и огради, случаен товарен влак и криволичещата и плитка през лятото река Тръки, железопътни релси и речен ескорт аз във Фърнли, където и двамата пресичат север.
Рейчъл Къшнър

Котката не хваща мишки с ръкавици.
Бенджамин Франклин

Ако вземете котка, защото просто обичате котки, ще имате много дни, когато я мразите, защото се държи като котка.
Елизабет Бърг

По-добре е да имате игра на котка и мишка, където котката има превес, отколкото игра на котка и мишка, където мишките управляват. Защото последното означава, че на участниците на пазара се дава свободен обхват. Това всъщност беше голямата погрешна представа за нашия национален герой Роналд Рейгън, който винаги говореше за магията на пазара.
Джордж Сорос

Тълпата наистина ме отегчи. Винаги съм такъв, понякога обичам всички хора достатъчно, за да прегръщам и целувам вратовете им, а понякога не искам да виждам лицата им. Не е омраза... Дори не съм си и помислял да мразя хората... Просто нужда от усамотение. Има дни, в които не искам и най-малкото движение или дори най-малкия звук около мен. Но изведнъж търся някой близък около мен. Някой, който ще разкаже надълго и нашироко, едно по едно, всичко, което става в мозъка ми. Не можеш да опишеш колко тъжна бях тогава. Чувствам се нещастен, като котка, изхвърлена през зимен ден.
Сабахаттин Али

Авторите харесват котки, защото те са толкова тихи, привлекателни, мъдри същества, а котките харесват автори по същите причини.
Робъртсън Дейвис

Видях с очите си в един окоп как хората се хвърляха под баражния огън, за да спасят котка, или трупаха дажби със седмици, за да ги разделят после братски с бездомно куче. Ето още един пример за това, че войната събужда у хората не само най-жестоките, но и най-нежните и топли чувства.
Тимур Вермеш