Цитати - поука

В тази категория има 15 цитата, подредени в 2 страници.

За тираните поуката от огъня на Райхстага е, че един момент на шок дава възможност за вечност на подчинение. За нас поуката е, че естественият ни страх и скръб не трябва да позволяват разрушаването на нашите институции.
Тимъти Снайдър

Пфефер казва, че трябва да спрем да мислим, че светът е справедлив. Той го казва откровено: Поуката от случаите на хора, които запазват и губят работата си, е, че докато държите шефа си или шефовете му щастливи, представянето наистина няма толкова голямо значение и за разлика от това, ако ги разстроите, резултатът не те спася.
Ерик Баркър

Виждали ли сте някога един дъб в състояние на стрес, или делфин живеещ в мрачено настроение, жаба, която страда от понижена самооценка, котка, която не може да се отпусне, или птица обременена от обида? Вземете поука от тяхното умение да се да се смирят с настоящето.
Екхарт Толе

Този свят е най-добрият ви учител. Във всичко има поука. Във всяко преживяване има поука. Научете го и станете мъдри. Всеки провал е стъпало към успеха. Всяка трудност или разочарование е изпитание за вашата вяра. Всяка неприятна случка или изкушение е изпитание за вашата вътрешна сила. Следователно нула отчаяние. Марш напред герой!
Свами Шивананда Сарасвати

Надявам се, че примерът на Саддам Хюсеин ще даде поука на лидерите на други страни, в които правата на човека не се спазват.
Ширин Ебади

Силите, които уловиха Манинг, са реални и значителни: най-голямата уязвимост за всеки изтичащ човек остава неговите човешки връзки. Но поуката от историята на Манинг за едно поколение дигитални местни жители ще бъде, преди всичко друго, че той едва не се измъкна. Използвайте правилните криптографски инструменти, дръжте устата си затворена и вие също можете анонимно, без триене, да изтриете цялата информация на институцията.
Анди Грийнбърг

Мусолини беше научил повече от Ленин и болшевиките, отколкото би се погрижил да признае, особено поуката, че парламентарните мнозинства са далеч по-малко важни от способността и решителността да внушават страх на опонентите и да действат безмилостно, когато му се предостави възможност.
Робърт Герварт

Никой не тръгва по нов път, без да си е взел поука от спъванията, паданията и нараняванията по стария.
"Степен на докосване", Силвия Кристъл

Действително понякога животът заговорничи срещу нас и именно тогава се запитваме: "Защо това трябва да се случи на мен?" Пред неизбежното някои се обезсърчават, други обаче стават по-силни, а най-мъдрите извличат поука.
Паулу Коелю

Всеки човек е поука за другите - добра или лоша.
Йордан Радичков