Цитати за страстта

В тази категория има 930 цитата, подредени в 93 страници.

Привързаността е по-сдържано чувство, отколкото страстта и не се проявява толкова силно.
Едуард Морган Форстър

Всъщност, най-пламенната страст не си струва да жертваш спокойствието си заради това, да не говорим за живота.
Мурасаки Шикибу

Говорихме за факта, че животът на човек не може да се счита за обикновен, че животът на всеки човек е афера с неговите сюжети и страсти. Дори ако на повърхността изглежда прозаично, всъщност всеки живот е пълен с противоречия и трудности.
Дъглас Кенеди

Колко страстно обичаме всичко, което задължително свършва: ослепителната белота на снега, буйството на пролетните цветя, крехкото бягство на пеперуда, червените залези, целувката, живота.
Дийн Кунц

Трябва да намерим по-добър начин работата да работи. Седемдневната работна седмица се оформя като лична, обществена и бизнес катастрофа. Тя ограбва страстта и удоволствието от хората, разрушава стабилността на семейството и общността и кара бизнес организациите да се провалят в крайна сметка, след като изгорят служителите си и изгорят чрез още по-манипулативни и потиснически стратегии.
Рикардо Семлер

Чувствеността е изнервяща; самовлюбеният човек е роб на своите страсти, а търсенето на удоволствия е унизително и вулгарно. Но задоволяването на жизнените нужди не е зло. Да поддържаме тялото в добро здраве е задължение, защото в противен случай няма да можем да спрем лампата на мъдростта и да запазим умовете си силни и чисти. Водата обгръща цветето на лотоса, но не намокря венчелистчетата му. Това е средният път, монаси, който стои настрана от двете крайности.
Пол Карус

Интелектуалното ниво на всяка тълпа винаги е по-ниска, отколкото на най-глупавият от участниците й, понеже тълпите се движат от страст, а не от разум.
Дан Симънс

В света около нас и до известна степен в невидимото поле на мисълта почти няма неща, които са неразбираеми за човек, страстно и неоспоримо посветени на тяхното разкриване.
Натаниел Хоторн

Това е любовта, нейната форма и същност. Това, което остава от любовта след страстта и неистовата наслада, преминава, духът на авантюризма и жаждата за риск изсъхват. В основата си любовта е компромис, подчинение на двама индивида на баналните неприятни реалности на всекидневното съжителство.
Христос Циолкас

Няма нищо по-поетично от сърце на шестнадесет, със свежестта на страстта. Утрото на живота, подобно на утрото на деня, е пълно с яснота, образност и хармония.
Франсоа Шатобриан