Цитати за страстта

В тази категория има 807 цитата, подредени в 81 страници.

В някои моменти от живота ни нашата страст ни прави извършители на болка и загуба. В други случаи ние сме тези, които сме наранени - всичко това в името на изкуството. Понякога получаваме това, което искаме. Понякога плащаме на друг, за да получи това, което той или тя иска.
Сюзън Вриланд

Ако проектирате живота си така, че да прекарвате по-голямата част от времето си в работа върху неща, за които сте страстни и в които сте опитни, дисциплината да правите тези неща идва лесно.
Майкъл Хаят

Страстта да останеш завинаги с ближните си и страхът да останеш за няколко часа сам, за мен е напълно неразбираем. Мога да се забавлявам доста добре в продължение на седмици заедно, едва ли осъзнавам, с изключение на всеобхватния мир, че изобщо съм бил сам.
Елизабет фон Арним

Ние не трябва да се срамуваме от изкушенията, а напротив, колкото по-често ни се отдава да ги преодолеем, толкова по-силни и многочислени се оказват нашите душевни страсти.
Федерико Андахази

Не ме интересува колко пари имате. Но ако нямате страст, няма нужда да живеете.
Пол Остър

Беше уморен от себе си, от студени идеи и мозъчни мечти. Живот стихотворение? Не и когато винаги сте поетизирали собствения си живот, вместо да го живеете. Колко безобидно беше всичко и празно, празно, празно! Това преследване на себе си, ловко наблюдение на собствените ви следи-в кръг, разбира се. Този фалшив гмуркане в потока на живота, докато през цялото време седяхте на риболов след себе си, ловете се в една или друга любопитна маскировка! Ако можеше само да бъде завладян от нещо-живот, любов, страст-така че вече да не може да го оформя в стихотворения, но трябваше да го остави да го оформи!
Йенс Петер Якобсен

Всички искат игри и страсти.
Сергей Минаев

Дали катеренето, като страст и като спорт, е по-добре сега, отколкото в миналото? Вече можем да правим по-трудни изкачвания в по-бързи времена - техниките са по-усъвършенствани, а оборудването по-сложно - но наистина ли сме по-добре?
Ивон Шуинар

Древният диалог между разума и сетивата почти винаги е по-интересно и страстно решен в полза на сетивата.
Кей Редфийлд Джеймисън

Всъщност, какво е щастието, ако не страстно разделяне с някого на нашата любов и самосъжаление.
Захар Прилепин