Цитати за учене

В тази категория има 1279 цитата, подредени в 128 страници.

...но талантът на великите учители се състои в това, че те ни просвещават неусетно: отначало думите им изглеждат кални и лишени от логика, а едва по-късно дълбокият им смисъл достига до вас.
Жан-Клод Мурлева

Нямам хора, които да са герои, но ще предложа, че учителите са герои за мен, нашите пожарникари са герои за мен, нашите полицейски управления са герои за мен и нашите лидери са герои за мен.
Джон Асараф

Учеността не пречи на живота.
Рейумон Кьоно

...кръщението не е самоцел, а начало на процеса ... Това е процесът на пресъздаване на образа на Христос в новопокръстения, като го назидава на основата, поставена от апостолите и пророците, тоест, въз основа на християнското учение, помагайки му, за да не бъде низложен, а просперира в благочестие.
Александър Шмеман

На нас като души ни е даден живот, изпълнен с възможности за учене и растеж. Ние се спъваме и се проваляме и опитваме отново, но всеки път се учим. И тогава с любов като наш пътеводител, най-накрая се справяме правилно.
Джеймс Ван Прааг

Грешките в преценката са най-добрите учители в света и ако решите да се поучите от тях, тогава ще започнете да се доверявате на себе си и да разбирате, че правилно или неправилно сте били решителни и сте продължили напред.
Джефри Гитомър

Казването, че след като преминете през робството, в крайна сметка ще станете свободни, е стара и добре позната игра на политици, учители и йоги.
Джиду Кришнамурти

Хората са по-зависими от ученето за оцеляване от другите видове. Ние нямаме инстинкти, които автоматично да ни намират храна и подслон!
Брус Липтън

Най-добрите изпълнителни директори, които познавам, са учители и в основата на това, което преподават, е стратегията.
Майкъл Портър

Няма да кажа, че съм велик ценител на поезията - аз съм само учител по английска литература, а не хомосексуалист.
Стивън Фрай