Цитати за огъня

В тази категория има 63 цитата, подредени в 7 страници.

Дай на една жена любов и тя ще ти запали огън. Запали у един мъж огън и той ще ти изгради свят от любов.
"Поривите на плътта", Силвия Кристъл

Ръцете на един мъж са най-сигурното и в същото време най-опасното място на света. Могат да приласкават и да отблъскват. Да даряват ласки и да причиняват болка. Да сеят надежди и най-безмилостно да ги изкореняват. Да отварят вратите на рая и да те блъскат в пропаст. Мъжките ръце са огън. Могат да изгарят. Но и да те спасят от студа. Да изпепеляват. И да те накарат да възкръснеш от пепелта.
"Белезите на страстта", Силвия Кристъл

Не слагай ръката си в огъня за човек, който ще те остави да изгориш.
"Белезите на страстта", Силвия Кристъл

Който оставя огъня без храна, го загася. Така и този, който лишава от храна гневното избухване още в самото му начало, без да го раздухва, го потиска и отдалечава от себе си.
Плутарх

Амбицията възпламенява по-лесно дребните души, отколкото възвишените, така както огънят запалва по-лесно сламата и колибите, отколкото дворците.
Никола Себастиан Шамфор

Може би само студът, може да породи, такъв огън и да събере двама завинаги на тази прокълната планета!
Блага Димитрова

Пет пари не давам за ада и рая. Бих предпочел да угася огъня в ада и да подпаля рая, та хората да обикнат Бога не за друго, а заради самата любов.
Елиф Шафак

Никакъв огън, никаква сила не може да унищожи онова, което човек скатава в бленуващото си сърце.
"Великият Гетсби", Франсис Скот Фицджералд

Колко са красиви женските очи знаеш ли? Особено онези, дето не лъжат, не мразят, онези дето като се вгледаш в тях отиваш в друг свят. Онези женски очи дето един поглед ти е нужен за да се влюбиш, и едно премигване, за да ти залипсват. А щом не успееш да ги зърнеш за ден, за два, ти става мъчно да тях. Тъжиш, че няма в какво да се вгледаш и да откриеш утеха. Така е, очите говорят. Особено онези очи дето обичат истински, дето гори огън в тях и бурни вълни се блъскат една в друга. Онези очи дето крият душата на човек в тях. Думи не ми трябват, за да видя, че ме обича. Само щом видя красивите и очи, разбирам колко лудо влюбена е в мен. И аз така я обичам, само с поглед, нищо друго не ни е нужно, нищо друго...
Броди Грин

Такава е човешката душа - понякога като пламъче на свещ и угасва от най-леко подухване, понякога пък не ще я съкруши и най-лютата болка; такова е и човешкото сърце - не престава да тупти, докато има в него макар и само една искрица живот... Такъв е духът човешки - минава през вода и най-силен огън.
Димитър Талев