Любовта е непонятна. Когато човек я наблюдава у другите, не може да я проумее, а още по-малко, когато сполети него самия.
Фредерик Бегбеде

Подобни

Откривам, че когато си влюбен, верността престава да бъде саможертва. Влюбеният се познава по това, че остава верен, без да влага усилия и без да се гордее с това. Любовта е онова нещо, което превръща верността в естествено състояние.
Фредерик Бегбеде

Донжуановците са лишени от въображение. Защото колкото и да сменяш жените, ти си оставаш все същият мъж, все същият човек, шампиона с най-слабото съпротивление. Защото, за да бъдеш верен - трябва да имаш талант.
Фредерик Бегбеде

От раждането до смъртта животът ни е включен на автопилот и трябва нечовешка смелост, за да промениш курса.
Фредерик Бегбеде

Сънувах сън, сънувах свят, изпълнен с ярки цветове и момичета с бронзови трапчинки; мелодии от детството ми звучаха в заглъхналите ми уши; отгоре се сипеше слънце. Сънувах, че вървя към теб и ти ме хващаш за ръката. Сънувах, че сърцето ми се изчервява, че двамата тичаме сред гора от лилии, а птиците разцъфтяват. Сънувах любовта и се влюбих в този сън.
Фредерик Бегбеде

Днес онези, които имат пари, нямат време, а онези, които имат време, нямат пари. Да се спасиш от работата е толкова трудно, колкото и да се спасиш от безработицата.
Фредерик Бегбеде

Срещате хора, които идват и завинаги променят съществуването ви, но те не го знаят и лека полека ви предават. Виждате ги, как сключват пакт с врага, а после се отдалечават като армия тръгнала след плячка, на фона на развалини и залязващо слънце...
Фредерик Бегбеде

Не я обичах както трябва, а тя вече бе спряла да ме обича. Жените често са крачка напред.
Фредерик Бегбеде

Проблемът ми е, че решението си ти.
Фредерик Бегбеде

- Ало, здравей! Можеш ли да говориш?
- Аз ще ти звънна.
- Добре.
За пръв път тя не звънна. Нито тази вечер, нито следващата. Разбрах - за пръв път разбрах! Аз също не звънях и не досаждах. Познавах я - тя нямаше да си тръгне от него. И нямаше да му изневери. Може да имаш много жени в живота си, но ще запомниш една - две от тях. Тези, които са ти били предани! Но ще го разбереш, чак когато те си отидат... Само мъжете се връщат. Жените си отиват завинаги...
Фредерик Бегбеде

Сънувах любовта и се влюбих в този сън.
Фредерик Бегбеде