Усещане за глупост е началото на всяка мъдрост.
Витко Бабаков

Подобни

Самотата търси силния,н е го ли намери, си го създава, за да го погуби.
Витко Бабаков

Изкачиш ли своя връх, поемаш на плещите си небето.
Витко Бабаков

Бих казал, че дълбините на неговата глупост все още не са изчерпани, а твоята идва бързо във вътрешния завой.
Крейг Джонсън

Диетите, според него, са шега. Те се основават на глупаво, основано на срам схващане, че отслабването е въпрос на воля и саможертва, че си тежък само защото си твърде мързелив, за да отслабнеш до размера.
Кристофър Макдугъл

Друга голяма разлика между гнева и другите емоции води до това, което наричаме парадокс на ядосания човек. Когато изпитваме депресия, вина, срам или безпокойство, ние обикновено се разстройваме за нещо, което мислим, че сме направили, или за някаква наша характеристика, която смятаме, че е причината за нашата разстроена емоция. В резултат на това се опитваме да променим себе си. Гневът обаче обикновено включва екстернализиране на вината. Когато се ядосваме, обикновено смятаме, че източникът на гнева ни е извън нас. Нямаше да се сърдим, ако други хора не правеха глупостите, които правят. Ако смятаме, че причините за гнева са извън нас, решението на нашите проблеми с гнева ни изглежда като промени, които другите хора трябва да направят. Ако външната причина за нашия гняв не се промени, ние оставаме в капан на яростта си.
Албърт Елис

- Не ме познавате достатъчно добре, за да знаете, че прекарвам половината си живот, казвайки глупави неща, а другата половина се извинявам за тях, - каза Тедрос.
Соман Чейнани

Бяхме ние: психически нестабилният Глупак, който стреля, но няма стрели, Стрелецът, Магът със противоречиви способности и аз, работещ върху раздразнението и гнева. Какво може да се обърка?
Кресли Коул

И нямаше да живеем щастливо до края на дните си, защото не вярвам в подобни глупости, но и двамата ни чакаше дълго, смело приключение и най-накрая много да очакваме с нетърпение.
Маргарет Роджърсън

В този живот има толкова много неща, които вие не цените, докато не ги изгубите от глупост.
Джо Абъркромби

Сериозност - това е глупост с висше образование.
Патрик О'Рурк