Знаете ли защо понякога сме разочаровани?
Защото вярваме, че другите са готови да направят за нас това, което ние бихме направили за тях.
Елиф Шафак

Подобни

Обичам решителността. Искаш да ме видиш - ела. Не ме питай може ли? Кога? ...Бъди мъж!
Елиф Шафак

Не причинявай зло. Проявявай състрадание. И недей да злословиш зад гърба на другите - не отправяй дори наглед безобидни нападки! Думите, които излизат от устата ни, не изчезват, а постоянно се трупат в безграничното пространство, за да се върнат при нас, когато му дойде времето.
Елиф Шафак

Няма невъзможна любов. Има непотърсена и не повярвана любов. Има не отвоювана любов, поради "не мога", "не знам" и "не искам". Има отказана и заменена от лесни любови любов, но никога - невъзможна.
Елиф Шафак

Странно, но лицата, които са от плът и кръв, изчезват, а думите, плод на дъха ни, остават завинаги.
Елиф Шафак

Съдбата не означава, че животът ти е предначертан.
Затова е признак на пълно невежество да оставиш всичко на съдбата и да не допринасяш дейно за музиката на всемира...Съдбата ти - това е равнището, където ще свириш своята мелодия. Едва ли ще смениш инструмента, но зависи единствено от теб доколко добре ще свириш.
Елиф Шафак

Всички хора носят спокойствие... Някои пристигайки, а други заминавайки си...
Елиф Шафак

Бих искала да се запозная с някой, който ще се страхува от това да ме загуби...
Елиф Шафак

Миговете се раждат, после умират. За да дойдат новите изживявания, старите трябва да си отидат!
Елиф Шафак

Истинската мръсотия е вътре в нас. Останалото просто се отмива. Има само една мръсотия, която не може да се махне с чиста вода, и това е петното на омразата и фанатизма, заразило душата. Можеш да пречистиш с въздържание и пост тялото си, но сърцето се пречиства само с Любов.
Елиф Шафак

Тя не биваше да показва нито на него, нито на друг, че е несъвършена, уязвима, човек като всички останали. Ако знаят, че носиш сърце от стъкло, ще го разбият.
Елиф Шафак