Цитати за изневерите

В тази категория има 71 цитата, подредени в 8 страници.

Вижте, не ме интересува колко сте скапани, сключвате брак с ангажимент да не изневерявате и го пазите. Спете наоколо след развода, не преди това.
Аби Уаксман

Най-лошото в изневярата беше, че те накара да видиш живота си такъв, какъвто е: нещо, от което е почти невъзможно да избягаш.
Елин Хилдебранд

Но човек, който не е бил глава на дома си, трябва да признае абдикацията си като грях - той трябва да се отнася към нея по същия начин, по който би се отнасял към кражбата или изневярата. Това е неподчинение.
Дъглас Уилсън

Жените не са в състояние да отговорят напълно на вашите нужди, точно както вие не отговаряте на техните нужди. Но това не е причина да спрете трайно да общувате с тях, да ги биете или да им изневерявате.
Бренди Енглър

Влюбеността не е застрахователна полица срещу изневяра.
Бренди Енглър

Изневярата има упоритост, на която бракът може само да завижда.
Естер Перел

Има духовна изневяра, помисли си той, грехът от която е не по-малко тежък от физическата.
Алън Милн

Изневяра е, когато няма какво да кажеш на съпруга си, защото всичко вече е казано на друг.
Франсоаз Саган

- Ние - помисли си той - ставаме антропоморфни малко бързо. Ще попитаме Камъка какво би искал за закуска след това... Сега, когато знаем, че създаваме богове, не ни позволявайте да се колебаем в работата. Той премигна вътрешно при тази фраза и продължи. - Но аз съм обещал да вярвам в Бог и тук вече има изкушение за изневяра, тъй като знам, че всеки бог, в който вярвам, ще бъде в съгласие с ума ми. Така че, ако вярвам, че трябва да е в съзвучие с мен. Това изглежда ограничава значително Бог.
Чарлз Уилямс

Да изневеряваш и да не те хванат е изкуство. Както навсякъде, тук има професионалисти и аматьори. Но всеки може да научи някои общи правила и да ги използва с успех.
Вис Виталис