Цитати за майката

В тази категория има 1915 цитата, подредени в 192 страници.

Тя, майка плаче цяла нощ в коридора, чух я през отворената врата. Исках да и кажа, че не е толкова лошо, че съм добре, просто не мога да се движа. Но не можах да издам нито звук.
Йонас Т. Бенгтсон

Майките не отиват на небето, когато умират. Те получават специално разрешение от Бога да останат малко по-дълго и да бдят над децата си, без значение какво е минало между тях в краткия им смъртен живот.
Елиф Шафак

Намирам семейства за интригуващи, може би защото не съм израснала в едно. Отгледа ме феминистка, независима самотна майка, разведена.
Елиф Шафак

Колкото до майката, всичките и врати и прозорци трябва да са широко отворени и сутрин, и вечер, и зиме, и лете. Децата и могат да влязат през който вход решат и да си се разхождат вътре на воля. Майката няма тайни кътчета.
Елиф Шафак

Майка ми дели мъжете на две категории: добрите правят нещо за теб, лошите с теб.
Маргарет Атууд

Има още един вариант - един, към който хората рядко се придържат - прегърнете лудостта. Интересното е, че хората, които познавам и които правят това най-добре, са тези, чийто живот е най-хаотичен от всички. Те са мои приятели, чиито съпрузи служат в чужбина. Те са жените, които познавам, които отглеждат деца със специални нужди. Те са самотните майки, които работят на три места. Вярвам, че е така, защото са научили преди много време, че има красота в хаоса, както и свобода в това да не се опитваш да се бориш срещу прилива.
Рейчъл Холис

Като повечето работещи майки, животът ми е едно постоянно жонглиране.
Рейчъл Холис

Когато държите дете в ръцете си или прегърнете майка си, или съпруга си, или приятеля си, ако вдишате и издишате три пъти, вашето щастие ще се умножи поне десетократно.
Тик Нят Хан

Всички жени стават като майките си. Това е тяхната трагедия. Но нито един мъж не е като майка си. А в това е неговата трагедия.
Оскар Уайлд

Майка ми е проститутка. Не мръсните, улични. Тя всъщност е доста красива, говори доста добре и има прекрасни дрехи. Но тя спи с мъже за пари или подаръци и според речника това я прави проститутка. Тя започна работа през 1940 г., когато бях на седем, годината, когато се преместихме от Детройт в Ню Орлиънс.
Рута Сепетис