Цитати за брат

В тази категория има 269 цитата, подредени в 27 страници.

Обичам те като брат, който никога не съм имал и не исках.
Лев Гросман

Всеки неамериканец знае, че американците са глупави. Всъщност сред американците има доста, които са готови да потвърдят, че Америка е глупава по специален начин, като смутен братовчед на семейно тържество.
Марк Форсайт

Сънят е брат на смъртта.
Робин Маккинли

Някои може да кажат, че не трябва да повдигаме нови различия между хората; не трябва да издигаме нови граници, по-скоро трябва да накараме старите да изчезнат. Но мъжете, които мислят по този начин, са симпатични мечтатели; и идеята за родна земя все още ще процъфтява, когато прахът от костите им ще изчезне безследно във ветровете. Всемирното братство дори не е красива мечта. Антагонизмът е от съществено значение за най-големите усилия на човека.
Теодор Херцел

Що се отнася до добродетелта на хер Лоберг, разбира се, лошо е, когато някой, като нейния почтен брат, пуши абсолютно всичко в къщата, но поне забелязвате, че в къщата има мъж.
Херман Брох

- Бог даде на човека две уши, - намеси се по-големият брат, - за да чува по-добре и две очи, за да вижда по-добре. И само една уста да говори по-малко.
Карл-Юхан Валгрен

Както винаги казвам на братята си, ако искате да влезете в историята, не можете да го направите с отношение на омраза. Трябва да помниш, времената бяха различни.
Ребека Склут

Отче наш, в целия свят не завиждаме на нищо! Партията на труда защитава дома ни! Всички сме братя и сестри! И дори огненото море да ни обземе, децата няма от какво да се страхуват, защото Бащата е винаги там! В целия свят не завиждаме на нищо.
Барбара Демик

Моите братя и аз рано си казахме, че като колектив можем да направим много повече, отколкото всеки от нас може да направи поотделно.
Иванка Тръмп

Бихте могли да разкажете много за човек, като се срещнете с брат му.
Дъглас Престън