Цитати за майка и дъщеря

В тази категория има 1902 цитата, подредени в 191 страници.

Тя, майка плаче цяла нощ в коридора, чух я през отворената врата. Исках да и кажа, че не е толкова лошо, че съм добре, просто не мога да се движа. Но не можах да издам нито звук.
Йонас Т. Бенгтсон

Намирам семейства за интригуващи, може би защото не съм израснала в едно. Отгледа ме феминистка, независима самотна майка, разведена.
Елиф Шафак

Колкото до майката, всичките и врати и прозорци трябва да са широко отворени и сутрин, и вечер, и зиме, и лете. Децата и могат да влязат през който вход решат и да си се разхождат вътре на воля. Майката няма тайни кътчета.
Елиф Шафак

Майка ми дели мъжете на две категории: добрите правят нещо за теб, лошите с теб.
Маргарет Атууд

Когато държите дете в ръцете си или прегърнете майка си, или съпруга си, или приятеля си, ако вдишате и издишате три пъти, вашето щастие ще се умножи поне десетократно.
Тик Нят Хан

Всички жени стават като майките си. Това е тяхната трагедия. Но нито един мъж не е като майка си. А в това е неговата трагедия.
Оскар Уайлд

Майка ми е проститутка. Не мръсните, улични. Тя всъщност е доста красива, говори доста добре и има прекрасни дрехи. Но тя спи с мъже за пари или подаръци и според речника това я прави проститутка. Тя започна работа през 1940 г., когато бях на седем, годината, когато се преместихме от Детройт в Ню Орлиънс.
Рута Сепетис

Колкото повече тя се смее, толкова повече той вдига залога с клоунада си. Докато свърши, той ще е преминал през всички тайни мистерии на смеха, които хората някога са разбирали, мобилизирайки всичко, с което разполага. Няма начин той да знае колко виновен кара майка му да се чувства, като гледа толкова малко дете да полага толкова големи усилия, само за да изтръгне частица привидно щастие от нея или че нейният смях в крайна сметка ще изчезне.
Хан Канг

Ожених се за майка ти, защото исках деца, представете си моето разочарование, когато се появихте.
Граучо Маркс

Винаги, когато разказвам историята на първото си посещение в Сеул, майка ми винаги казва, че има много добри хора на този свят.
Кюн-сук Шин