Цитати за нежността

В тази категория има 258 цитата, подредени в 26 страници.

Всеки път, когато те погледна, сърцето ми прелива от нежност.
Виктория Платова

Децата обикновено не са доволни от бедното, живописно циганско съществуване - макар по-късно те по редица причини твърдят, че си спомнят детството си с нежност.
Алис Мънро

Никога не е виждал дъжд като този, толкова нежен, че сякаш едва падаше, но бавно поставяше блясъка си върху дафиновите листа и цветята на хортензията...
Роуз Тримейн

Не можеш да я видиш и познаеш и да останеш невъзмутим от тези усещания на обич, които принадлежат на толкова близка и нежна връзка.
Фани Бърни

Никога, никога не е възможно да достигнете до някого, ако се ядосате или огорчите, само любовта и нежността могат да го направят. Може би не този път, но може би следващия или стотния път.
Сесар Чавес

Някои бивши военнопленници станаха почти диви от ярост. За много мъже, като видят азиатец или чуят откъс от японски, ги карат да треперят, да плачат, да се вбесяват или да се губят в ретроспекции. Един бивш военнопленник, обикновено нежен и тих, плюеше всеки азиатец, който видя. В общата болница Летърман точно след войната четирима бивши военнопленници се опитаха да нападнат служител с японски произход, без да знаят, че е американски ветеран. Проблемните бивши военнопленници не намериха къде да се обърнат.
Лаура Хиленбранд

А съм нежен с нежните и груб с грубите.
Бети Смит

Онези, които отричат Божието провидение, всъщност отричат съществуването на Бог; защото го лишават от тази мъдрост, доброта, нежност, милост, справедливост, праведност, които са славата на Божеството.
Стивън Чарнок

Именно в детайлите се крие истинската нежност.
Алекс Кош

Бъди нежен към себе си. Бъди добър към себе си. Може да не сте перфектни, но вие сте всичко, с което трябва да работите.
Банте Хенепола Гунаратана