Цитати за нежността

В тази категория има 406 цитата, подредени в 41 страници.

В сърцето ви има толкова много любов, че можете да излекувате цялата планета. Но само засега нека използваме тази любов, за да ви излекуваме. Почувствайте топлина, която започва да свети в сърдечния ви център, мекота, нежност. Нека това чувство започне да променя начина, по който мислите и говорите за себе си.
Луиз Хей

Болестно нежна и изненадващо силна, коприната наподобява любовта.
Елиф Шафак

О, Божие дете, бъди по-внимателен да следваш пътя на Господ, по-съсредоточен в сърцето си в търсене на Неговата слава, и ще видиш любящата доброта и нежната милост на Господ в живота си.
Чарлс Х. Спърджън

Може би под поквара той всъщност имаше предвид нежността.
Дадзай Осаму

Енергията не стои неподвижна; тя се движи, измества се с времето. Мисля, че може би ни е писано да направим същото, да видим света не такъв, какъвто се страхуваме, че е, а такъв, какъвто се надяваме да бъде - по-добър, по-нежен, всеки урок не е предназначен да унищожи, а да даде възможност.
Седжал Бадани

Помислих си за майка ми, която почина, когато бях наполовина готов с тази книга, и знаех колко доволна би била тя да ме види в библиотеката, и успях да използвам тази мисъл, за да се пренеса за части от секундата време, когато бях млад и тя беше в момента, бдителна и нежна, с години пред себе си, и тя грееше към мен, докато се тътрех до касата с цяла ръка книги. Знаех, че ако бяхме дошли тук заедно, на това омагьосано място от гипсова мазилка и статуи и всички истории на света за нас, тя щеше да ми напомни точно сега, че ако можеше да избере която и да е професия на света, щеше да е библиотекарка.
Сюзън Орлийн

Свидетелствам, че най-лошите дни, които съм имал, се оказаха най-добрите ми дни. И когато Бог ми е изглеждал най-жесток, тогава е бил най-мил. Ако има нещо на този свят, за което бих го благословил повече от всичко друго, то е за болката и страданието. Сигурен съм, че в тези неща към мен е проявена най-богатата най-нежна любов. Каруците на нашия Отец ръмжат най-силно, когато ни докарват най-богатия товар от кюлчетата на Неговата благодат. Любовните писма от небето често се изпращат в пликове с черен ръб. Облакът, черен от ужас, е голям от милост. Не се страхувайте от бурята. Той носи изцеление в крилата си и когато Исус е с вас в кораба, бурята само ускорява кораба до желаното му пристанище.
Чарлс Х. Спърджън

Това, което хората наричат нежност, аз наричам страх от раздяла.
Фредерик Бегбеде

Всекидневният живот има тези връзки, преплитането на въздуха, който се диша от двама, на потта, която се смесва, животинската нежност на непоправимото.
Роса Монтеро

Когато нещата се разпадат и не можем да съберем парчетата обратно, когато загубим нещо скъпо за нас, когато цялото нещо просто не работи и ние не знаем какво да правим, това е времето, когато естествената топлина на нежност, топлина на съпричастност и доброта, просто чакат да бъдат разкрити, просто чакат да бъдат прегърнати. Това е нашият шанс да излезем от нашия самозащитаващ се балон и да осъзнаем, че никога не сме сами. Това е нашият шанс най-накрая да разберем, че където и да отидем, всеки, когото срещнем, по същество е точно като нас. Нашето собствено страдание, ако се обърнем към него, може да ни отвори за любовна връзка със света.
Пема Чодрьон