Цитати за разочарованието

В тази категория има 938 цитата, подредени в 94 страници.

Който не очаква нищо, никога няма да бъде разочарован.
Ерих Мария Ремарк

Мъжете се женят от умора, жените се женят от любопитство. И за едните и за другите бракът носи разочарование.
Оскар Уайлд

Тя го погледна и той прочете в очите й разочарование, че е трябвало да се преклони пред извинението на мъртвия роднина. И все пак той имаше право да го използва като следващия мъж. Хората го правеха през цялото време; разбра се, че има определен период на наличност, който започва доста дни след погребението и продължава не повече от няколко месеца. Разбира се, някои хора се възползваха ужасно и година по-късно все още мъкнеха мъртвите си роднини на гърба си, показвайки ги, за да обяснят забавените данъчни плащания и пропуснатите часове при зъболекар: нещо, което той никога не би направил.
Хелън Саймънсън

Ако нещата не изглеждат така, както сте очаквали, вие променяте очакванията си. Това е лесен начин да избегнете разочарованието.
Шанел Клийтън

Опитайте се да осъзнаете, че провалът е ваш приятел. Дори и да сте разочаровани, че не сте постигнали целта си, винаги ще получите утешителна награда. когато се провалиш, ставаш по-умен.
Стив Павлина

Много се говори за положителните страни на любовта. Ние като общество омаловажаваме опасността, безпокойството и разочарованието. Ние романтизираме романтиката.
Хелън Фишер

- Бащите често ни разочароват, Амани.
Олуин Хамилтън

Да пишеш за истинска любов означава да преживееш най-красивото от творческите разочарования: невъзможно е да се опише или изрази.
Чарли Чаплин

Ожених се за майка ти, защото исках деца, представете си моето разочарование, когато се появихте.
Граучо Маркс

Реализмът е прегръдката на разочарованието, за да не бъдете повече разочаровани.
Ричард Фланаган